Lenkijos „PKN Orlen“ Lietuvoje ketina plėtoti ir apsaugos verslą

Lenkijos naftos koncerno „PKN Orlen“ valdoma apsaugos paslaugų bendrovė „Orlen Ochrona“ netrukus pradės plėtoti veiklą ir Lietuvoje, antradienį rašo „Verslo žinios“.

Nors apie lenkų ketinimus Lietuvoje girdėjo ne vienos apsaugos paslaugas teikiančios mūsų šalies įmonės vadovas, kol kas koncernas nuo komentarų susilaiko. Tačiau tai, kad bręsta permainos, byloja ir Naftininkų profesinės sąjungos interneto svetainėje skelbiama informacija apie derybas, vykstančias su „Orlen Lietuvos“ vadovybe, dėl bendrovės saugos padalinio reorganizavimo nuo šių metų liepos.

Dar vasarį vyko profesinės sąjungos ir saugos bendrovės „Orlen Ochrona“ atstovų susitikimas. Pastarosios bendrovės plėtra į Lietuvą, kur dalį objektų bendrovė saugo pati, o dalį - samdomos įmonės, nebūtų nauja koncerno praktika, nes pernai įmonė įžengė į Čekiją.

„Jei jie norėtų eiti į mažmeninę rinką aptarnauti ne tik savo objektus, bet teikti paslaugas ir išoriniams klientams, tai greičiausia jiems reikėtų ką nors nusipirkti. Kita vertus, šioje rinkoje daug šešėlio, verslas nelabai skaidrus, abejoju, ar tokia rimta kompanija kaip “Orlen„ rizikuos savo reputacija ir pirks ką nors nepadarę labai rimto tyrimo. Mums “PKN Orlen„ atėjimas būtų įdomus tuo, kad bent jau teoriškai jie turėtų būti tokio paties skaidrumo kaip ir mes“, - sakė saugos sprendimus teikiančios bendrovės „G4S Lietuva“ generalinis direktorius Saulius Tulevičius.

Rinkoje jau kalbama, kad galimas sandoris su Saugos investicijų biuru, kuriam priklauso Ekskomisarų biuras, taip pat kontrolinis bendrovės „Eurocash1“ akcijų paketas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių