Lenkijos degalų skandalo pėdsakai – ir Lietuvoje

Lenkijos žiniasklaidai atskleidus mokesčių vengimo schemą parduodant iš Baltarusijos importuojamus degalus, Lietuvos institucijos kol kas nelinkusios atvirauti apie darbo rezultatus, pagalbą kaimynams, tik užsimena žinančios gerokai daugiau, nei skelbia spauda, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Lenkijos žiniasklaidoje skelbta, jog degalai į Lenkiją patenka ir per Lietuvą. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas sako, kad inspekcijai žinomos ne tik žiniasklaidoje aprašytos nelegalios degalų tiekimo schemos į kitas ES valstybes, tačiau atvirauti apie VMI veiklą šią kryptimi jis nelinkęs.

„Siekdama kuo palankesnio veiklos rezultato šalies biudžetui, institucija kol kas susilaiko nuo bet kokių savo veiksmų komentavimo šia tema“, - A.Klerauskas.

Lenkijos verslo dienraštis „Puls Biznesu“ šią savaitę aprašo nelegalią degalų platinimo schemą, dėl kurios Lenkijos valstybės biudžetas kas mėnesį netenka apie 85 mln. zlotų, arba apie 1 mlrd. zlotų per metus, tačiau importuotojai į Lietuvą uždirba mažiausiai 20-30 mln. JAV dolerių.


Šiame straipsnyje: degalaidegalų kainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių