Lengvatų turintys žmonės už bankų paslaugas mokės daugiau?

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankų klientų asociacijos vadovas Rūtenis Paukštė po visų komercinių bankų kainodaros pakeitimų įžvelgia riziką, kad žmonės, turintys lengvatų, už bankų paslaugas mokės daugiau nei anksčiau, rašo portalas delfi.lt.

"Esame susidūrę su situacija, kai žmonės, turintys lengvatų, anksčiau nemokėdavo už sąskaitos turėjimą ir tam tikros sumos išgryninimą, o dabar bent jau kai kurie bankai nemokamų paslaugų socialiai pažeidžiamiems žmonėms nebeteikia", - apie paskutiniu metu besikeičiančią bankų kainodarą portalui sakė R.Paukštė.

Pasak jo, jei po visų kainodaros pakeitimų socialiai pažeidžiami žmonės mokės daugiau, tai, R.Paukštės nuomone, būtų labai neigiamas padarinys.

"Bet jei prieš tai tos būtiniausios paslaugos buvo nemokamos tiems žmonėms, o dabar kainuos 0,75 euro, tai nors suma nėra labai didelė, bet per metus vis vien susidaro suma, kuri pažeidžiamiausiems žmonėms yra aktuali", - teigė jis.

Lietuvos bankas yra nustatęs, kad pagrindinės sąskaitos būtiniausių paslaugų krepšelio kaina negalės viršyti 1,5 euro, o socialiai pažeidžiamoms grupėms - 0,75 euro.


Šiame straipsnyje: lengvatospaslaugosbankaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

bevarde

bevarde portretas
NESAMONE kokie mokesciu krepseliai gali but i ka musu valdzia ziuri juk normaliam pasaulyje nera jokiu mokesciu

Siaubas

Siaubas  portretas
Pensija 140 euru ir sitokie mokesciai? Labai grazu !

pikta

pikta portretas
Kokie pelnai bankams ateis per visa LIETUVA VIEN NUO PENSININKU,INVALIDU,SOCIALIAI REMTINU ZMONIU.Mat padidino kazka keliais eurais tai per pakilusias kainas,per bankus atsiims dvigubai.Kokie beateitu i seima ,tai vienodai neturintys nei sazines,nei proto ir nematantys kaip sunku isgyventi zmonems.Bankai didziausius pelnus isvaro i motininius bankus plesdami is skurstancio lietuvio, o Prezidente su Vasiliausku to nemato- 0,75 CENTO TAI JAU DU BATONAI.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių