Lengvatą šildymui Seimas pratęs tvirtindamas 2017 metų biudžetą

  • Teksto dydis:

Besiformuojanti naujojo Seimo dauguma iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Socialdemokratų partijos pasisako už pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos šildymui pratęsimą. Pataisas dėl to Seimui bus siūloma priimti tvirtinant 2017 metų valstybės biudžetą.

„Lengvata turėtų  likti, bet jos priėmimas bus su biudžetu. Mes tą klausimą aptarėme“, - BNS antradienį sakė derybų dėl valdančiosios koalicijos sudarymo grupės narė socialdemokratė Irena Šiaulienė.

Baigiantis kadenciją Seimas dėl balsų trūkumo per rinkimų laikotarpį ypatingos skubos tvarka nesugebėjo dar vienam šildymo sezonui - iki 2017 metų birželio 1-osios - pratęsti PVM lengvatos šildymui. Vėliau kelis kartus balsavimas dėl šio klausimo buvo išbrauktas iš plenarinių posėdžių darbotvarkės.

LVŽS atstovė Rima Baškienė BNS yra sakiusi, kad kol kas nėra aišku, ar priimti paliktos pataisos nebus keičiamos, kad ši lengvata būtų pratęsta iki 2017 metų pabaigos. „Nežinau, kaip mes elgsimės, nes protinga būtų  pratęsti viems metams, o ne iki vasaros“, - BNS teigė R.Baškienė.

Šiuo metu lengvatinis PVM šildymui siekia 9 proc., o standartinis tarifas - 21 procentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių