Iš Lietuvos daugiausia emigruoja jauni vyrai

Vyriausybė kviečia gyventojus pasidalyti patarimais, kaip stabdyti emigraciją ir susigrąžinti išvykusius tautiečius. Per mėnesį pasisakė daugiau nei 2 tūkst. žmonių. Iki rudens gyventojų pateikti racionalūs pasiūlymai galės tapti ir konkrečiais sprendimais.

Nesuvaldomas emigracijos srautas paskatino vyriausybę apklausti emigravusius, grįžusius ar ketinančius emigruoti lietuvius, ką jie galvoja apie emigraciją, ir galbūt pasinaudoti patarimais, kaip ją stabdyti bei grąžinti išvykusiuosius. Jau pasisakė apie 2000 žmonių. Pasak vyriausybės kanclerio, jų iškelti prioritetai nestebina.

„Pagrindinis pasiūlymas – kokybiškos darbo vietos, jų skaičius. Taip pat minimas paslaugų – sveikatos, švietimo – prieinamumas, kas suteikia sąlygas gerai gyventi tėvynėje“, – teigia vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius iš Lietuvos išvyko daugiau nei 18 000 gyventojų – tai daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Į Lietuvą per tą patį laikotarpį grįžo ar atvyko gyventi beveik 8000 žmonių – mažiau nei prieš metus. Pernai per visus metus Lietuvą paliko 44,5 tūkstančio gyventojų – beveik 8 tūkst. daugiau nei užpernai. Daugiausiai emigruoja jauni vyrai.

„Ko gyventojams reikia? Mažiau kontrolės, didesnių pajamų, mažesnio šešėlio, mažesnės korupcijos ir ilgalaikės šalies vizijos. Jiems nereikia lengvatų mėsai, šildymui ar panašiai, nes ne dėl to žmonės emigruoja, o todėl, kad pajamos mažos ir yra socialinis neteisingumas“, – konstatuoja „Nordea“ banko Lietuvoje vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas.

Daugiau apie apklausą, kurioje galima dalyvauti iki rudens – reportaže.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
nepergyvenkit bus tu jaunu vyru shaholai tukstanciais plusta i vilniu mokykites rusu kalba nes anie lietuviskai nekalbes tai bus sunku pabendrauti sedekit ir toliau savo namuosia neikit nestreikuokit burbuliuokit pries televizoriu ant nesaziningu darbdaviu ir valdzios ir bus gerai juk dar duonos turit o cia ir zydeliai atidare net pats sabonis zydeliam parsidAve idomu uz kiek sekmes

Ema

Ema portretas
valdžiažmogiai, kas jums neaišku. Kalbate apie susigražinimą, o kodėl nekalbat, kaip įsidarbinti jaunimui Lietuvoje. pateiksiu pavyzdį: prieš 2 metus jaunuolis baigė profesinę-autoremontininkas. Šiemet išvyko į užsienį, nes esamom privačiom firmom nereikalingas, o pradėti savo verslą, reikia pradinio kapitalo.

Bevarde

Bevarde portretas
Gaila jaunu zmoniu,kurie palieka savo tevyne..kad neisgali isgyventi.Nesusipratimas su komunystiniais seimunais..kad vis niekaip neatsitraukia nuo valdisko lovio..jie prisistate namus,butus ,verslus...kiekvienais metais keliasi algas ir dar visokius priedus.kanceliarines...ir vis dar mazai ir mazai...Dabar Valstybiniame banke rasti ...kaip keite is Lito i Eura..rasti virs ,4..milijardu. ..bet greitai ir tuos issidalins.Juk virs 4milijardu!!!!Kur tie pinigeliai.Kaip isgyventi is 300 euru. Kai kainos lygios visoj europoje.Tokios korupcines valdzios dar nebuvo..nei prie karo nei prie maro ..juk isvoktas visas..visu zmoniu Lietuvos turtas..O tie ..kaip buvo rasyta apie virs 4..keturiu..milijardu...kur jie..Tyla ...tai kaip nebegs zmones nuo tokios valdzios...liudna..labai liudna..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių