Latvija: jei žlugtų euras, prisijungimas prie ES būtų neutralizuotas

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas penktadienį lankydamasis Kaune teigė, kad euro žlugimo atveju Baltijos šalių narystės Europos Sąjungoje reikšmė sumenktų."Euro krizė gali itin paveikti mūsų ateitį.

Pasakyčiau, kad jeigu euras žlugtų, nesvarbu, ką apie tai galvojame, džiaugiamės dėl to ar ne, jei euras žlugtų, tai sukeltų daug iššūkių, kurie priverstų politikus ir partijas bei valstybes pergalvoti esamą situaciją Europoje, kas mus galėtų galėtų grąžinti į tokią pačią ar panašią situaciją, kokioje buvome XX amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje. Šalys galvos labiau nacionalistiškai, apie savo interesus. Ką tai reiškia Baltijos šalims? Juk esame Europos Sąjungos pakraštyje", - per diskusiją su Vytauto Didžiojo universiteto studentais sakė A.Pabrikas.

Jis aiškino, kad bendros ekonominės politikos panaikinimas susilpnintų šalių politinį bendradarbiavimą.

„Bendradarbiavimo sumažėjimas taip pat galėtų reikšti tokios Europos, kokią matome dabar, iširimą. Ir jei tai įvyktų, mes grįžtume prie ankstesnės nacionalinės politikos, kur kiekviena šalis yra už save. O tai reikštų, kad mes nebeturėtume tokio palaikymo, kokį turime dabar - nei ekonominio, nei politinio, ir mūsų prisijungimas prie Europos Sąjungos 2004-aisiais metais būtų neutralizuotas. Tai savaime padarytų kitas įtakas stipresnes mūsų regione. Ir klausimas apie baltiškąjį identitetą bei priklausomybę taptų daug svarbesnis, nes toli gražu ne visi - ir mūsų regione, ir artimajame užsienyje - mano, kad mes amžiams esame Europos dalis“, - po diskusijos studentams išsakytą mintį BNS išplėtojo A.Pabrikas.


Šiame straipsnyje: euraseuro zona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
O man NATO užtenka. Iš ES vieni tik nuostoliai, ir panašu, kad toliau bus tik dar blogiau. Nerūpi euras, kai kišenės kiauros!

kfjgf

kfjgf portretas
... dar turime galimybe jungtis (kurti ji) i Siaures bloka ASAP, bet vis atsiranda parazitu, kurie kliedi apie konfederacija, lenkijos dimensija, mistines ir bevertes vidurio europas, etc. panasu demagogini suda.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių