L. Linkevičius tikisi, kad lietuviški mėsos gaminiai sėkmingai pasieks Azerbaidžaną

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį Baku susitikęs su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu ir užsienio reikalų ministru Elmaru Mamedjarovu išsakė viltis dėl lietuviškos mėsos eksporto į šią šalį.

L.Linkevičius atkreipė dėmesį, kad per šių metų aštuonis mėnesius dvišalė prekyba padidėjo 40 procentų.

„Ministras pažymėjo, kad Lietuvos pieno produktai yra gerai žinomi Azerbaidžano pirkėjams, ir teigė tikintis, kad aukštos kokybės lietuviška mėsos produkcija taip pat sėkmingai pasieks Azerbaidžano rinką. Pabrėžta būtinybė toliau ieškoti naujų galimybių ekonominio bendradarbiavimo, prekybos, investicijų srityse“, - sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Kaip ypač svarbias dvišaliam bendradarbiavimui ministras išskyrė maisto pramonės ir informacinių technologijų sritis.

Azerbaidžanas taip pat pakviestas aktyviai įsitraukti į konteinerinio traukinio „Vikingas“ projektą. Šis Baltijos ir Juodąją jūrą sujungiantis traukinys yra patraukli galimybė greitai, patikimai ir nebrangiai eksportuoti Azerbaidžano prekes į Europą.

Be to, aptartos galimybės bendradarbiauti energetikos srityje. L.Linkevičius informavo apie suskystintų gamtinių dujų terminalo inauguraciją ir darbo pradžią. Per susitikimą pažymėta Azerbaidžano svarba užtikrinant ES energetinių išteklių sertifikavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių