L. Kukuraitis protestuotojams: nauja pensijų kaupimo sistema – nuo 2019-ųjų

  • Teksto dydis:

Socialinių reikalų ir darbo ministras žada, kad dėl antros pakopos pensijų kaupimo sistemos pertvarkos bus diskutuojama 2018 metais, o nauja tvarka įsigalios nuo 2019 -ųjų.

Pasak Lino Kukuraičio, „Sodros“ pensijų sistema ir kaupimas antros pakopos fonduose dabar yra supriešinta.

Taip jis kalbėjo mitinge prie Seimo, kur senyvo amžiaus žmonės protestavo prieš pensijų sistemą - jie reikalauja, kad valdžia pertvarkytų sistemą, kuri esą finansuojama jų pinigais.

„Taip neturėtų būti. Ta įtampa visuomenėje yra per didelė. Pensininkai suskaičiuoja, kiek procentų jų pensijos yra mažesnės dėl to, kad 2 proc. pervedami įmokų į kaupiamuosius fondus“, - žurnalistams sakė L.Kukuraitis.

Mitinguotojai plakatuose reikalavo grąžinti valstybines pensijas, nedelsiant stabdyti mokėjimus iš „Sodros“ ir biudžeto į antros pakopos pensijų fondus.

„Mes siekiame, kad mus išgirstų mūsų (valstybės - BNS) vadovai, nuo kurių priklauso ir kurie priima sprendimus. Mūsų negirdi ir mums jau tai nusibodo ir reikalausime kaip reikiant - kvietime žmones, darysime mitingus“, - BNS sakė Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Grasilda Makaravičienė.

Susirinkusiems žmonėms ji aiškino, kad asociacijos vadovybė dirba be algų ir paprašė pensininkus „netingėti ir aktyviau ateiti į organizuojamas akcijas“.

G.Makaravičienė ragino trauktis valdžią: „Jeigu nesurenkate mokesčių pensijoms, tada ir nedirbkite.“

Pasak jos, 62 proc. asociacijos narių, kurių iš viso yra maždaug 60 tūkst., badauja.  

„Iš kur tokie duomenys? Duomenys iš „Sodros“, kokias jie mažas pensijas gauna - 140-170 eurų,“ - BNS sakė ji.

„Jie turi darbo stažą. Daugiausiai inteligentai gauna mažas pensijas, nes jie tais laikais labai mažus atlyginimus gaudavo“, - aiškino G.Makaravičienė.

Akcijoje dalyvavo maždaug pora šimtų senjorų. Žmones į mitingą sukvietė Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacija ir Lietuvos pensininkų sąjunga „Bočiai“.


Šiame straipsnyje: Linas Kukuraitispensijapensijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tik pamirsote kad maistas vaistai kasdien brangsta.dabar mums gyvent reikia galim tu metu nesulaukt.visi tikisi kad greit numirs pensininkai is bado ir nereiks moket pensiju.pagal toki kainu augima mums turejo pensijas indeksuot.kiek brangsta viskas.bet paliko mus skurde

geda

geda portretas
toki jau seniai reikejo ismesti laukan nieko nenutuokia ir nieko nedirba bet visi zino kad ji iskele teta o jos norai neaptariami

O kodėl

O kodėl portretas
pamiršote į šią šventę pakviesti Kubilo su visa beretuota broileriu svita?Taigi jam tiesiogiai turite dėkoti giedodami..Ar vėl per rinkimus šliaušit už juos balsuot?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių