L. Graužinienė: kai kuriose biudžeto vietose neatsižvelgta į lėšų poreikius

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė mano, jog kai kurios ateinančių metų biudžeto vietos buvo parengtos neatsižvelgiant į šių dienų aktualijas ir tikruosius tų sričių lėšų poreikius, todėl biudžetą reikės koreguoti.

„Jau matome, kad tikrai yra tokių sričių, kur paimtas galbūt buhalteriškai mažinimas, bet neatsižvelgta į šių dienų aktualijas. Vidaus saugumui neskiriama papildomų pinigų arba yra atimami pinigai. Tai rodo šiokį tokį nesusivokimą didžiojoje politikoje ir kas darosi aplink Lietuvą. Valstybės saugumo departamento finansavimo neužtikrinimas arba viešojo saugumo struktūrų darbo naujose situacijose neįvertinimas - tai rodo, kad Seimas turės labai daug darbo“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Jos teigimu, kadenciją baigiantis Seimas turėtų suspėti paruošti visas 2017 metų korekcijas.

Antradienį Seime Finansų ministrė Rasa Budbergytė pristatė 2017 metų biudžetą. Jos teigimu, siekiant paspartinti pajamų augimą mažiausiai uždirbantiems Lietuvos gyventojams, taip pat vykdyti tarptautinius susitarimus bei skatinti investicijas ir padidinti ekonomikos augimo galimybes, 2017 metų biudžetas yra orientuotas į socialinės atskirties mažinimą, krašto apsaugos stiprinimą ir būtinų struktūrinių reformų finansavimą.

Valstybės biudžeto pajamos, kaip numatoma projekte, sieks 8,476 mlrd. eurų - 5,3 proc. daugiau nei planuojama gauti šiemet, o asignavimai - 9,59 mlrd. eurų - 373 mln. eurų daugiau nei 2016 metais.

Seimui pristatytą kitų metų valstybės biudžeto projektą tvirtins jau kitos sudėties Seimas, todėl tikėtina, kad nauja valdžia svarbiausią šalies pajamų ir išlaidų planą pakoreguos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Malžėja pas tave dabar geras šansas nugvelbti daugiau pinigų naujiems malžimo aparatams !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių