Kvitų žaidimas biudžetui atnešė daugiau kaip milijoną papildomų eurų

  • Teksto dydis:

Praeitų metų gruodį startavusį kvitų žaidimą Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) vertina teigiamai.

Pasak inspekcijos atstovo, per pirmus ketverius žaidimo mėnesius vien viešojo maitinimo sektoriuje į biudžetą surinkta 1,3 mln. eurų daugiau. Smulkieji verslininkai pastebi, kad pirkėjai gana aktyviai įsitraukė į žaidimą ir kur kas dažniau ima kasos kvitus.

VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius sako, kad vertinant tarpinius Kvitų žaidimo rezultatus, pirmiausia pastebimi teigiami pokyčiai tiek gyventojų, tiek verslo atstovų elgesyje.

„Pastarieji dažniau išduoda kvitus ir neprašyti ar patys pasiūlo pirkėjams dalyvauti Kvitų žaidime. O gyventojai aktyviai mokosi atskirti fiskalinius kvitus, kurie įrodo, kad mokesčiai tikrai nukeliaus į šalies biudžetą. Šiuo metu skaičiuojame ir finansinę Kvitų žaidimo naudą - galime pasidžiaugti, kad praėjusių metų pabaigoje VMI pradėta iniciatyva ženkliai prisidėjo prie aktyviau viešojo maitinimo sektoriuje vykdomos PVM prievolės. Skaičiuojama, kad per pirmus keturis žaidimo mėnesius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, viešojo maitinimo sektoriuje į biudžetą papildomai deklaruota 1,3 mln. eurų PVM“, - dėstė pašnekovas.

Pasak jo, bendras gyventojų susidomėjimas kvitų žaidimu neslūgsta, prekes turgavietėse ar paslaugas įsigiję asmenys kvitus registruoja pakankamai aktyviai: per dieną vidutiniškai užregistruojama apie 7 tūkst. kvitų, o per mėnesį pateikiama daugiau nei 200 tūkst. kvitų.

Naujausiais duomenimis, iš viso VMI organizuojamo kvitų žaidimo sistemoje gyventojai užregistravo beveik 1,33 mln. kvitų. Jų pasiskirstymo tendencijos nuo pat žaidimo pradžios išlieka panašios – 60 proc. sudaro kvitai už paslaugas, likę – už turgavietėse įsigytas prekes.

Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, įsikūrusio Centrinio Kauno turgaus atstovas Jonas Plenta sako, kad šiame turguje dirbantys smulkieji verslininkai tikrai pastebi išaugusį pirkėjų susidomėjimą kasos kvitais.

„Kvitų žaidimo idėją vertiname tikrai teigiamai – taip ne tik gerinamas mokesčių surinkimas į šalies biudžetą, bet ir remiamas smulkusis verslas. Galimybė laimėti piniginius prizus skatina žmones dažniau ir daugiau pirkti turguje, nes perkama pas skirtingus prekybininkus ir vieno apsipirkimo metu gaunamas ne vienas, o keli kvitai, kurie visi gali dalyvauti žaidime.

Patys prekybininkai tikrai jaučia padidėjusį susidomėjimą – jei anksčiau apie 80 proc. pirkėjų išspausdintų kvitų tiesiog neimdavo, tai dabar panašiai tiek juos pasiima. O tiems, kurie neima, dažnai patys pardavėjai primena apie vykstantį žaidimą ir paskatina jame sudalyvauti“, - pasakojo turgaus atstovas. Centriniame Kauno turguje dirba apie 500 prekybininkų, prekiaujančių vaisiais, daržovėmis, mėsos, pieno ir kitais maisto produktais.

Pusmetį trunkančio VMI žaidimo metu jau atrinkta 270 savaitinių prizų laimėtojų ir 6 mėnesinių prizų laimėtojai, tad bendras Kvitų žaidimo prizinis fondas sudaro apie 84 tūkst. eurų. Mėnesinių prizų laimėtojai gauna 5000 eurų, o kas savaitę atrenkamiems 10 laimėtojų išdalinama po 200 eurų.

Kvitus registruoti ir daugiau sužinoti apie žaidimą bei jo taisykles galima VMI interneto svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Iš kvitų - milijoną daugiau, kitur - 15 milijonų mažiau: monkės biznis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių