Kur nukeliauja sumokėti mokesčiai?

  • Teksto dydis:

Lietuvoje trečiadienį minima Laisvės nuo mokesčių diena, nuo kurios dirbantieji pradeda dirbti sau, o nebe valstybei. Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas teigia, kad antra tiek, kiek uždirbame, per įvairius mokesčius atiduodame valstybei bei pateikė sąrašą, kur panaudojami valstybei sumokėti pinigai.

„Laisvės nuo mokesčių dieną galime vadinti ir pagarbos mokesčių mokėtojams diena. Tai priminimas, kiek statistinis žmogus dirba tam, kad sumokėtų valstybei už paslaugas, kurias jis gauna. Apskaičiuojant šią dieną taip pat įtraukiami dar nedirbantys ar jau nebedirbantys žmonės“, – apie trečiadienį minimą dieną pasakoja Ž. Šilėnas.

Jo teigimu, šiemet ši diena išaušo 4 dienomis vėliau. Tokia situacija susidarė dėl to, kad valstybė išleido daugiau nei pernai. Anot ekonomisto, jei per mėnesį žmogus uždirba maždaug 550 eurų, tai per metus sumoka maždaug 6 tūkstančius eurų įvairių mokesčių, į kuriuos įskaičiuojami ir įvairūs akcizai ir pridėtinės vertės mokestis.

Š. Žilėnas laidoje taip pat pateikė ir sąrašą, kuris atspindi tai, kur nukeliauja tie 6 tūkstančiai eurų. Didžiausia dalis, anot jo, tenka pensijoms – net 2 130 eurų.

Daugiau apie Laisvės nuo mokesčių dieną ir valstybei sumokėtų pinigų kelią – laidoje „Labas rytas, Lietuva“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių