Kuo naudingos nuotolinio darbo sutartys?

  • Teksto dydis:

„Pagrindinė nuotolinio darbo sutarties, kaip darbo sutarties rūšies, idėja yra ta, kad darbuotojas dirba ne darbovietėje, kur įprastai kiekvieną dieną važiuoja jo kolegos, bet namie arba bet kurioje kitoje vietoje“, – apie nuotolinio darbo sutarčių ypatumus pasakoja Vilniaus universiteto Teisės fakulteto lektorė, advokatė dr. Vida Petrylaitė. Pasak advokatės, šios rūšies darbo sutartyse atstumas nėra nustatytas, todėl populiarėja tokių sutarčių, kai darbdavys yra užsienio valstybėje.

„Kalbame apie intelektinį darbą, tai yra, ten, kur dirbama, pasiekiamas kažkoks konkretus intelektinės veiklos rezultatas ir jis nusiunčiamas darbdaviui. Ilgą laiką tai buvo vadinama ne nuotoliniu, o namudiniu darbu, ir buvo populiaru atlikti fizines funkcijas namie, pavyzdžiui, klijuoti vokus, etiketes, siūti drabužius“, – sako advokatė ir priduria, kad nėra apibrėžta, kas gali dirbti tokį darbą.

Pasak pašnekovės, nuotolinio darbo sutartys yra naudingos tam tikroms profesijų grupėms, pavyzdžiui, informacinių technologijų specialistams, programuotojams. Ši sutartis laikoma, ko gero, geriausia forma, kai norima derinti darbą ir šeimos pareigas. Taip pat ji naudinga ekonomiškai, nes nereikia kasdien gaišti laiko vykstant į  darbą ir iš jo, pirkti išeiginių drabužių, pietauti ne name, o darbdaviui mažėja darbo vietos išlaikymo kaštai.

Plačiau – laidos „Labas rytas, Lietuva“ įraše.


Šiame straipsnyje: nuotolinis darbassutartysdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių