A. Kubilius kaltina vyriausybę dėl pralaimėtos bylos prieš „Gazprom“

  • Teksto dydis:

Stokholmo arbitražui paskelbus, kad Lietuva iš „Gazprom“ neatgaus 1,4 mlrd. eurų permokos už dujas, buvęs premjeras, konservatorius Andrius Kubilius, kuriam vadovaujant buvo inicijuotas ieškinys prieš „Gazprom“, kaltina dabartinę Vyriausybę, kad ši nesugebėjo laimėti bylos.

„Tenka apgailestauti, kad Vyriausybė nesugebėjo apginti strateginio Lietuvos intereso ir susigrąžinti teisėtai reikalautos kompensacijos. Juo labiau šis sprendimas stebina, nes Lenkijos ir Vokietijos įmonės tokiuose pat arbitražiniuose ginčuose įveikė „Gazprom“ ir permokas susigrąžino. Juk ir pats „Gazprom“ buvo pripažinęs, kad Lietuvai taikė nesąžiningą dujų kainą, kai 2014 metais sutiko grąžinti permoką net atgaline data“, - pranešime teigė A.Kubilius.

Pasak jo, būtų negerai, jei tokius rezultatus lėmė dabartinių valdančiųjų ir „Gazprom“ draugystė.

„Toliau laukiame viso arbitražo sprendimo teksto, kuriame turėtų būti aišku, kokios pozicijos laikėsi Lietuvos Vyriausybė ir kokiais argumentais ji vadovavosi. Būtų labai negerai, jeigu paaiškėtų, kad šio arbitražo Lietuvai nepalankius rezultatus nulėmė dabartinių valdančiųjų istorinė „draugystė“ su „Gazprom“ kompanija“, - sakė A.Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jo visi kalti,kad kubilius debilas apsivogė

Jonas

Jonas portretas
Klounas iš sudegusio teatro .....

666

666 portretas
eilinį kart valstybę apvogė net su es pagalbą . nejau jūs galvojat kad neįmanoma nieko nupirkti kai ant stalo 1,5 milijardo ? o dabar nauda kam ? advokatams ? o kokius mokesčius moka advokatai ? su kuo dalinsis ir kam mokės atkatą
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių