Kovai su pinigų plovimu – prieštaringai vertinamos priemonės

  • Teksto dydis:

Lietuva rengiasi griežčiau kovoti su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu po to, kai į šalies teisę bus perkelta Europos Sąjungos (ES) direktyva.

Tačiau idėjos oponentai įsitikinę, kad pokyčiai tik sustiprins, jų teigimu, ir taip jau monopolinio bankų sektoriaus galią.

Asociacijos „Už sąžiningą bankininkystę“ vadovas Kęstutis Kupšys sako, kad taip būtų sukurta situacija, kai bankai galės laisva valia pasirinkti, ar dalytis informacija apie žmones, kurie jungiasi prie elektroninės bankininkystės.

Tuo tarpu įstatymo rėmėjai aiškina, kad nėra galimybių, kad tokie duomenys būtų paviešinti dėl griežtos asmens duomenų apsaugos.

K. Kuošys taip pat teigia, jog įgyvendinus ES direktyvą susilpnėtų tokios alternatyvos komerciniams bankams kaip „Paysera“ ar „Paypal“ ir dar labiau sustiprėtų bankų sektorius.

Seimas prašomas apsispręsti dėl naujovių skubos tvarka. Jos įsigaliotų nuo birželio pabaigos.

Plačiau apie pasikeitimus – Irmos Jankauskaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Na,jau,to betruko,kad bankai "laisva valia" galetu dalintis informacija apie zmones,kurie jungiasi prie el.bankininkystes. Manau, tokius dalykus turi reglamentuoti istatymai,o ne bankai. Ir cia vienareiksmiskai. To betruko,kad kiekvienas bankas uzsimanes viesintu informacija apie klienta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių