Konservatorius – prieš savivaldybių šilumos ūkio privatizavimą

Seimo Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma siūlo neprivatizuoti savivaldybių valdomų šilumos tiekėjų.

Parlamentaras Seime užregistravo tai numatančią Šilumos ūkio įstatymo pataisą, kuria siūloma šilumos ūkį išlaikyti savivaldybių rankose.

Pasak jo, praktika rodo, kad privatiems investuotojams išnuomotų įmonių šilumos kaina paprastai yra aukštesnė negu savivaldybių valdomų įmonių.

„Ne viena šilumos teikimo įmonė perduota nuomos pagrindu privatininkams, tai nieko gero neduoda vartotojui. Jeigu paimtume šilumos kainų vidurkį išnuomotų ir neišnuomotų šilumos įmonių, tas palyginimas – ne privačių subjektų valdomų įmonių naudai“, –  BNS sakė J. Razma. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne suprantu

Ne suprantu  portretas
Saskaitoj uz sidima acirando naujas pavadinimas --Siluma su nepaskirstytu karstu vandeniu -- Cia ne zinia uz ka mes mokam. Reikia mums tuoki Mera, kaip Sauluose, kad dirbtu zmoniu labui,bet ne sau.

...

... portretas
O kaip su Šiluminių tinklų baudžiauninkais, ar turės jie teisę poną palikt, ar ir jie urmu bus parduoti?..

kuo toliau ,

kuo toliau , portretas
tuo įdomiau, privatizuoti ką MONOPOLĮ, ar nepasimokėm išnuomavus? pasižiūrėkit kokie teisės aktai ar įmanoma atsijungti? ar pastatyti skaitikliai ES direkyvos ? na t pasižiūrim kur ausis kišo. Privatizuoja, žinoma ne altruistas uab pelno siekianti įmonė, šilumos trasos toliau žaliuoja ir toliau už jų šienavimą žiemos metu atleidžiami ligoninės direktoriai, skaitiklių nėra, vieni langus atidaro ir kenkia klimato kaitos programai, kiti tirta iš šalčio, o valstybė , visi mes jeigu šildymo kaina perkopia 10 proc. nuo pajamų likusius kompensuojam KAM? ne vartotojui, o privatizavusiam ir su kuo jis (dabar šilumos savininkas ) pasidalins Jėga! Šlovė -amžinas variklis kaip tratinti tautiečius (na, nesijaudinkit bilietų kasos veikia, lėktuvai - skraido) už tuos pačius skleisime sugrįšk emigravęs tautieti, na reikia kažkaip papildomai užsidirbti . Štai tai ir kas privatizuos, kas užregistravo įstatymą , pasižiūrim ir ką randam??? Kas ten toks švelnus , meilus ir pukuotas, tik kieno dantys?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių