Konkurencijos taryba turės įvertinti „Teo LT“ ir „Omnitel“ sandorį

  • Teksto dydis:

Konkurencijos taryba turės iš naujo įvertinti šių metų pradžioje baigtą Švedijos koncerno "Telia Company" valdomos integruotų telekomunikacijų bendrovės "Teo LT" ir to paties koncerno valdomos mobiliojo ryšio bendrovės "Omnitel" sandorį, nutarė teismas. Tačiau "Teo LT" atstovai teigia turintys raštišką patvirtinimą, kad tyrimas neturi jokio teisinio pagrindo.  

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) praėjusį penktadienį patenkino Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos ir mobiliojo ryšio operatorės "Bitė Lietuva" skundus, BNS informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

"Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad yra pagrindas įtarti, jog "TeliaSonera" ir "Teo LT", pasirašydamos "Omnitel" akcijų pirkimo-pardavimo sutartį, prieš tai negavusios Konkurencijos tarybos leidimo, galimai daro pažeidimą - vykdo koncentraciją pažeisdamos 2003 metais priimto Konkurencijos tarybos nutarime įtvirtintą koncentracijos vykdymo įpareigojimą", - BNS sakė teismo atstovė.

Teismas įpareigojo Konkurencijos tarybą ištirti, ar "Telia Company" ir "Teo LT" nepažeidė 2003 metų gruodį tarybos suteikto leidimo tuometinei "TeliaSonera" įsigyti iki 90 proc. "Omnitel" akcijų ir įpareigojimo pranešti tarybai bei gauti jos leidimą dėl su "Omnitel" susijusių sandorių, kurie būtų laikomi koncentracija.

Minėtą tyrimą pradėti prašiusių Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos ir "Bitė Lietuvos" teigimu, nepriklausomai nuo to, ar sandoris laikytinas koncentracija formaliąja prasme, "Telia Company" bet kuriuo atveju turėjo tarybai pranešti apie sandorio sudarymą ir gauti jos leidimą. Pareiškėjos mano, kad nepaisant pasirinktos sandorio formos, po jo įgyvendinimo "Teo LT" ir "Omnitel" faktiškai tapo vienu ūkio subjektu su bendrovėms vadovaujančia bendra vadovų komanda, o tai reiškia faktinį jų susijungimą.

Praėjusių metų lapkritį Konkurencijos taryba nutarė, kad "Telia Company" ir "Teo LT" neturės kreiptis į tarybą dėl "Omnitel" įsigijimo ir atsisakė pradėti tyrimą dėl galimo ankstesnės koncentracijos įsipareigojimų pažeidimų.

"Noriu atkreipti jūsų dėmesį, kad teisiniame ginče dėl Lietuvos konkurencijos tarybos sprendimų dalyvaujame tik kaip trečioji šalis ir tai niekaip neveikia „Teo“ ir „Omnitel“ pajėgų apjungimo eigos. Prieš „Teo“ įgyvendintą 100 proc. „Omnitel“ akcijų įsigijimą įvertinome visas teisines aplinkybes, o Konkurencijos taryba mums raštiškai patvirtino, kad nėra jokio teisinio pagrindo daryti tyrimo dėl koncentracijos, nes ji jau yra įvykusi anksčiau", – portalą informavo "Teo LT" atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis. 

2015 metų spalio pradžioje pranešta, kad "Teo LT" už 220 mln. eurų perka 100 proc. "Omnitel" akcijų iš koncerno "Telia Company", kuris valdo 88,15 proc. "Teo LT" akcijų. Sandoris užbaigtas šių metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Tai kaip ten dėl be limitų interneto per protofono routerį ?.

No Omnitel

No Omnitel portretas
Man keista, kad tokia šlykšti firma kaip Omnitelis dar egzistuoja aplamai. O kalbėti apie dviejų skandinavų neva susijungimą- laiko švaistymas. Visi gi žino, kad jos neoficialiai jau daug metų viena ir ta pati kompanija. KompoaNIJA, SUGRIOVUSI DAUGELIO ŽMONIŲ GYVENIMUS, NES YRA GROBUONYS.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių