Konkurencijos taryba: „Forum Cinemas“ draudė piginti bilietus

  • Teksto dydis:

Konkurencijos taryba baigė tyrimą dėl galimo kartelio kino teatrų bei filmų platinimo rinkoje. Tyrimo medžiaga bus pateikta bendrovėms, kurios pateiks paaiškinimus, o galutinį sprendimą taryba priims vėliau.

Tarybos ekspertai įtaria, kad Suomijos kapitalo „Forum Cinemas“, platindama kino filmus, draudė kitiems rinkos dalyviams taikyti nuolaidas bilietams. Tokie veiksmai, anot tarybos, galėjo padėti išlaikyti aukštesnes kainas kino teatruose Vilniuje ir Kaune ir pažeisti Konkurencijos įstatymą.

Tyrimą taryba atliko, gavusi bendrovių „Multikino Lietuva“ ir „Cinamon Operations“ pranešimus apie galbūt draudžiamus susitarimus dėl minimalių bilietų kainų ir jų prašymus atleisti nuo baudos. Tyrimas pradėtas 2012 metų gegužę - jo metu tirta, ar „Forum Cinemas“ laikosi 2010 metų birželį jai skirtų įsipareigojimų neriboti konkurencijos.

2010 metais taryba nustatė atvejų, kai „Forum Cinemas“ galėjo spausti filmų platintojus, kad šie atsisakytų išnuomoti filmų kopijas kitiems kino teatrams arba ribotų filmų pasiūlą.

Tuomet „Forum Cinemas“ įsipareigojo neskatinti ir nereikalauti iš kitų filmus platinančių bendrovių išskirtinių teisių dėl filmų rodymo tik jos kino teatruose, taip pat suteikti papildomą premjerinių filmų kopiją, jei kita įmonė sutinka padengti licencijų ir kitus mokesčius, taip pat suteikti turimų nepremjerinių filmų kopijas bet kuriam to pageidaujančiam kino teatrui.

Šešis kino centrus Lietuvoje turinti „Forum Cinemas“ grupei priklauso filmų platintoja „Forum Cinemas Home Entertainment“, užimanti didžiausią rinkos dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių