Koncesininkais galės būti ne tik įmonės, bet ir fiziniai asmenys

  • Teksto dydis:

Nuo kitų metų koncesija bus siejama su darbais ir paslaugomis, o ne su valdomu turtu, be to, koncesininkais galės būti ne tik įmonės, bet ir fiziniai asmenys.

Ketvirtadienį Seimas priėmė Koncesijos įstatymo pakeitimus, kuriais siekiama efektyvesnio ir skaidresnio koncesijos įgyvendinimo. Už pataisas balsavo 101 Seimo narys, balsuojančių prieš nebuvo, 3 parlamentarai susilaikė.

Naujos redakcijos įstatyme koncesijos sampratą nuspręsta sieti su darbų atlikimu ar paslaugų teikimu, naudojimusi darbais ar paslaugomis ir papildomai mokamu atlygiu, o ne su turto valdymu kaip yra dabar galiojančiame įstatyme. Įstatyme įtvirtintos dvi koncesijų rūšys – darbų koncesija ir paslaugų koncesija.

Seimas taip pat nusprendė, kad koncesininkais galės būti ir fiziniai asmenys.

Koncesijos vertę sudarys sutarties laikotarpiu apskaičiuotos koncesininko pajamos, gautos už darbus ar paslaugas. Naujame įstatyme nėra įvardintas maksimalus koncesijos sutarties terminalas, trukmę turės nustatyti koncesiją organizuojanti institucija, atsižvelgdama į reikalaujamus darbus ar paslaugas.

Sutartyje koncesininkas bus įpareigotas nurodyti visas sutarties dalis ir siūlomus subrangovus, kuriuos ketina pasitelkti sutarties vykdymui.

Naujos redakcijos Koncesijos įstatymas įsigalios nuo 2018 metų sausio.


Šiame straipsnyje: koncesijafiziniai asmenys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių