Koks yra paslaugų mokestis už banke paimtus grynuosius pinigus?

„Gryninimui naudojant ne banko kortelę, o atėjus pas banko darbuotoją, ši paslauga yra įkainota. Minimalus pinigų išgryninimo mokestis yra 3 eurai arba 1 proc. nuo gryninamos sumos“, – sako „Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

LRT RADIJO klausytoja Birutė iš Vilkaviškio teiraujasi, kas nustato bankinių paslaugų įkainius.

„Iš Valstybinės mokesčių inspekcijos gavau laišką, kad į „Swedbank“ sąskaitą man pravesta 7 eurų mokesčių permoka. Nueinu į banką ir noriu pasiimti 7 eurus. Mano sąskaitoje nebuvo nė vieno euro, ji tuščia. Žinojau, kad už sąskaitą reikia mokėti mėnesinį mokestį. Už du mėnesius man priskaičiavo 1 eurą 40 centų. Už tai, kad man atidavė 2 eurus 60 centų, paėmė 3 eurų mokestį. Norėčiau sužinoti, kas nustato tokius tarifus?“ – teiraujasi moteris.

S. Abraškevičius teigia, kad pagal turimą informaciją sudėtinga spręsti, kodėl klientė priėmė sprendimą nusigryninti kelis eurus naudodamasi banko darbuotojo paslaugomis.

„Gryninimui naudojant ne banko kortelę, o atėjus pas banko darbuotoją, ši paslauga yra įkainota. Minimalus pinigų išgryninimo mokestis yra 3 eurai arba 1 proc. nuo gryninamos sumos. Todėl patartume kitą kartą apsvarstyti galimybę tą pinigų sumą pervesti į kitą sąskaitą, pavyzdžiui, į kurią žmogus gauna pensiją, socialines išmokas. Taip pinigai būtų panaudojami racionaliau“, – sako S. Abraškevičius.

Specialisto teigimu, pastebima tendencija, kad grynųjų pinigų operacijų apimtis mažėja. Dėl to šių operacijų palaikymas brangsta.

„Grynųjų pinigų operacijos nėra pigios dėl to, kad jomis praktiškai niekas nebesinaudoja. [...] Šiuo metu matome labai aiškią tendenciją, kad atsiskaitydami žmonės vis dažniau naudojasi banko kortelėmis, pinigus išsigrynina taip pat banko kortele, interneto bankas yra populiarus atliekant pavedimus ir panašius mokėjimus“, – kalba S. Abraškevičius.

Jis sako, kad komercinių bankų paslaugų įkainiai yra nustatomi pačių bankų, atsižvelgiant į kelis svarbius dalykus: paslaugų prieinamumą, konkurencinę aplinką ir kuriamą pridėtinę vertę. Tad šiuo atveju galima sakyti, kad bankų įkainiai yra panašūs, nes bankai yra vienoje rinkoje, juos veikia panaši konkurencinė aplinka.

S. Abraškevičius atkreipė dėmesį, kad senjorai gali dalyvauti jiems skirtoje programoje, kurios dalyviai daug paslaugų gauna nemokamai, įskaitant sąskaitų administravimą, mokėjimą už pavedimą, [pinigų] įskaitymą į sąskaitą, mokėjimo kortelę ir panašius dalykus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zita

zita portretas
UK bankai klientui net ismoka 50 svaru uz naujos saskaitos atidaryma.

Paulius

Paulius portretas
ankai bei banku paslaugas yra legalizuotas zmoniu turto grobstimas. Net atlyginima darbdavys privalo pervesti i banko saskaita. O bankas yra privatus interesantas, ne valstybe. Tai matome valstybes bei asmeninio kapitalo susitarima (pries mus).

Anonimas

Anonimas portretas
Visoje Eurokolchozo teritorijoje tiktai ubagiskoje vagiu lietuvoje yra atvirai pagal istatyma APVAGIAMI lietuvos zmones. Supisti seimo ziurkes, prezidentura, vagiu vyriausybe, KODEL VAGIAT is DIDZIAUSIU UBAGU Eurokolchoze?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių