Koks gi turistas atvažiuoja į Lietuvą?

Iš Lietuvoje sutiktų 10 užsienio turistų pernai 2 būtų baltarusiai, 2 rusai, vienas lenkas, latvis ir vokietis. Likusią trijulę, tikėtina, sudarytų suomis su britu ir švedu arba su estu ir norvegu. 7 iš jų būtų vyrai, 3 – moterys. Taip būtų galima interpretuoti apibendrintus Statistikos departamento 2011 m. atvykstamojo turizmo duomenis, informuoja Valstybinis turizmo departamentas.

Pagal juos pernai Lietuvą aplankė 1,775  mln. užsienio turistų (18 proc. daugiau nei 2010 m.) – t.y. beveik tiek, kiek žmonių gyvena Estijoje ir Liuksemburge kartu sudėjus.

7 iš 10 keliautojų į Lietuvą atvyko asmeniniais tikslais: atostogauti, praleisti laisvalaikio, aplankyti draugus ar gimines, apsipirkti ar pasinaudoti sveikatinimo paslaugomis. Verslo reikalai čia atginė apie trečdalį visų turistų.

Dauguma - 44 proc. – atvyko lengvuoju automobiliu, 34 proc. – lėktuvu.

Užsieniečiai Lietuvoje vidutiniškai viešėjo 4 dienas. Kas antras jų nakvojo viešbučiuose, kiek daugiau nei trečdalis – pas giminaičius ar pažįstamus. Daugiau nei pusė jų aplankė Vilnių, kas ketvirtas – Kauną, beveik kas penktas - Klaipėdą. Apie 12 turistų iš 100 pernai grožėjosi ir Trakais, Palanga.

Taip keliaudamas turistas Lietuvoje vidutiniškai išleido apie 1244,4 Lt, t.y. 198,1 Lt daugiau nei 2010 m. Be išlaidų apgyvendinimui ir transportui piniginę plačiausiai jis atvėrė pirkiniams bei pasistiprinimui maitinimosi įstaigose.

Informaciją apie Lietuvą užsieniečiai prieš atvažiuodami rinko vienodai tiek klausinėdami giminių ir draugų, tiek naršydami internetą, tiek pasikliaudami savo žiniomis iš ankstesnės kelionės. Mat 70 proc. visų atvykusiųjų Lietuvoje viešėjo nebe pirmą kartą. Reklama, kelionės vadovas ar kelionių agentūra padėjo tik daugmaž 7-8 turistų iš 100.


Šiame straipsnyje: turizmasturistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

MANAU

MANAU portretas
UBAGAS

Koks

Koks portretas
Ogi arba bukas, arba nepataisomas optimistas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių