Kokių specialistų trūksta už 5 tūkst. litų?

  • Teksto dydis:

Verslininkas Arvydas Avulis, pasiskundęs, kad neranda darbuotojų už 5 tūkst. Lt algą, sukėlė tikrą nuomonių audrą. Tačiau personalo atrankos specialistai vardija darbuotojus, kurių tokia alga gali ir neprivilioti. Pirmiausiai tai – informacinių technologijų (IT), pardavimo asai, gamybos specialistai bei įvairių padalinių vadovai, rašo portalas delfi.lt.

Patyręs IT specialistas, anot personalo atrankos įmonės „Alliance for recruitment“ partnerio Vytenio Šidlausko, gali uždirbti ir 10 tūkst. Lt.

Taip pat, pasak pašnekovo, geras pardavimo vadybininkas taip pat uždirba kur kas daugiau nei 5 tūkst. Lt. Tačiau šioje srityje atlyginimai yra labai sunkiai apibrėžiami, nes jie priklauso nuo rezultato.

Krašto apsaugos ministro Juozo Oleko pasiūlymą už 5 tūkst. Lt įdarbinti darbo ieškančius karius, personalo atrankos specialistas vadina populizmu.

Jo teigimu, daugiau uždirbti galimybių turi tie, kurie dirba eksportuojančiose įmonėse.

Personalo paieškos bendrovės „J. Friisberg&Partners” partnerė Nijolė Kelpšaitė sakė, kad statybų sektoriuje aukštos kvalifikacijos specialistų trūksta dėl prieš kelerius metus jį nualinusios krizės.

Kita priežastis, anot pašnekovės, yra ta, kad valstybės remiamos studijų vietos sudaromos pagal faktą, o ne pagal prognozę, ko reikės ekonomikai.

Pasak N. Kelpšaitės, gerų specialistų trūksta ne dėl emigracijos, o dėl besikeičiančios ekonomikos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuotojui

vairuotojui portretas
o as tokios pat specialybes, bet negaliu isivaizduoti kodel man moka dvigubai maziau:((

vairuotojas

vairuotojas portretas
5000 litu per menesi Lietuvoje jau tapo normalus atlyginimas, net negelciau isivaiduoti kaip uz maziau reiketu Lietuvoje pragyventi.

JtR

JtR portretas
5000 Lt - dviejų su puse gydytojų specialistų algos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių