Kokios permainos įvyko degalinėse uždraudus prekiauti alkoholiu?

Praėjus beveik metams po to, kai degalinėse uždrausta prekiauti alkoholiu, verslininkai sako, kad vis daugiau degalinių tampa automatizuotos arba nebedirba naktį. Skaičiuojama, kad ir apyvarta jose sumenko maždaug trečdaliu.

Įsigaliojus draudimui degalinėse prekiauti alkoholiu, jų savininkai sakė, kad dėl šio sprendimo jiems teks atleisti dalį darbuotojų. Šiandien nei Naftos produktų prekybos įmonių asociacija, nei Lietuviškų degalinių sąjunga negali pasakyti, kiek tiksliai darbuotojų dėl šio sprendimo neteko darbo.

Didieji degalinių tinklai plėtėsi, todėl žmonės, kuriuos galbūt būtų reikėję atleisti, buvo perkelti į naujas degalines. Tuo metu vis daugiau mažųjų degalinių diegia automatizuotas sistemas.

Skaičiuojama, kad dėl alkoholio draudimo apyvarta sumenko maždaug trečdaliu, nes žmonės, kartu su alkoholiu nusipirkdavo ir užkandžių ar kitų prekių. Dėl sumenkusios apyvartos, verslininkai apskritai atsisako parduotuvių degalinėse ir diegia savitarnos sistemas arba sutrumpina degalinės darbo laiką. Dažniausiai tokie pokyčiai pastebimi degalinėse, kurios yra atokiose vietose.


Šiame straipsnyje: alkoholisdegalinėsprekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių