Kokios lengvatos priklauso vaikus auginantiems tėvams?

Tėvai, vieni auginantys vaikus iki 14 metų arba neįgalius vaikus iki 18 metų, turi nemažai lengvatų, pavyzdžiui, ilgesnes ir nemokamas atostogas, LRT RADIJUI sako Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo teisės skyriaus vedėja Vita Baliukevičienė. Taip pat, pabrėžia ji, tokiems tėvams darbdavys turėtų nustatyti ne visą darbo laiką, o viršvalandinius darbus, darbą naktį, tarnybinę komandiruotę skirti tik gavęs jų sutikimą.

– Reglamentuota, kad rugsėjo 1 d. laisvu pusdieniu gali pasinaudoti tik tie darbuotojai, kurie neturi teisės į visą papildomą poilsio dieną kiekvieną mėnesį, t. y. tai netaikytina darbuotojams, kurie augina du vaikus iki 12 metų ar neįgalų vaiką iki 18 metų, nes jie jau turi teisę į mamadienį ar tėvadienį. Kokia tai išimtis?

– Darbuotojai, kurie turi du vaikus iki 12 metų arba neįgalų vaiką iki 18 metų, kiekvieną mėnesį turi po vieną papildomą dieną, už kurią mokamas vidutinis darbo užmokestis. Turintys tris ir daugiau vaikų iki 12 metų turi po dvi papildomas poilsio dienas per mėnesį.

– Visiems kitiems, kurie turi moksleivį iki 12 metų, rugsėjo 1 d. priklauso pusė dienos?

– Rugsėjo 1 d. arba pirmą mokslo metų dieną.

– Vadinasi, auginantys vieną vaiką turi garantuotą galimybę rugsėjo 1 d. nuvesti vaiką į mokyklą, o auginantys du ir daugiau vaikų visos dienos tarsi neturi.

– Nes jie laisvą dieną turi kiekvieną mėnesį. Vadinasi, jie gali tą dieną išnaudoti būtent rugsėjo 1 d.

– Ši nuostata galioja visiems darbuotojams, nepriklausomai nuo darbo pobūdžio?

– Dirbantiems pagal darbo sutartis – tiems, kuriems galioja Darbo kodekso nuostatos.

– Dirbantiems biudžetinėse organizacijose tai labai paprasta. Bet jei žmogus dirba gamykloje, kaip tuomet?

– Bet kokiu atveju šie žmonės taip pat ir atostogauja, ir serga, o tada darbdavys organizuoja darbą atsižvelgdamas į situaciją. Juo labiau kad rugsėjo 1-oji nėra netikėta diena, tad vidaus tvarkos taisyklėse galima numatyti, prieš kiek laiko darbuotojas turėtų pateikti prašymą, kad jis norės ta diena pasinaudoti.

– Darbdavį reikia informuoti?

– Taip, būtinai.

– O darbuotojas, pasinaudojęs šia garantija, atidirbti neprivalo?

– Atidirbti neprivaloma ir jis turi gauti vidutinį darbo užmokestį.

– Bet jei kolektyve yra 10–15 tokių žmonių?

– Tokiu atveju galima tartis kolektyve. Juk dar yra kolektyvinės sutartys, darbdavio ir darbuotojo susitarimai. Tiesiog reikia tartis.

– Kas turi skelbti šią informaciją?

– Ir mūsų, ir Valstybinės darbo inspekcijos puslapyje tokia informacija skelbiama ir kiekvienais metais atnaujinama.


Šiame straipsnyje: vaikailengvatosšeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaiva

Vaiva  portretas
SVeiki Gyvenu su dukrytes teciu. Taip pat turiu sūnų nuo kito vyro . Jis neteikia jokio išlaikymo . Tai ar aš skaitaus vieniša ir man priklauso 35 dienos atostogų ? Ačiū
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių