Kodėl tos pačios prekės skirtinguose miestuose kainuoja ne tiek pat?

  • Teksto dydis:

Tos pačios prekės, parduodamos skirtinguose prekybos tinkluose ir skirtinguose miestuose, kainuoja ne tiek pat, ir tai yra visiškai normalu. Taip sako Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

LRT RADIJO klausytoja domisi, kodėl skiriasi tų pačių prekių kainos skirtingose parduotuvėse ir skirtinguose miestuose. „Visagine „Norfos“ parduotuvėje pirkau pakelį miežinių kruopų, jis kainavo 31 centą. Utenoje, „Rimi“ parduotuvėje pirkau tokį patį miežinių kruopų pakelį, ir ten jis kainavo 47 centus. Kodėl taip skiriasi kainos?“ – teiraujasi ji.

Anot L. Vilimo, kainų skirtumą sąlygoja įvairūs veiksniai – parduotuvės dydis, sąlygos, dėl kurių prekybininkai susitaria su tiekėjais, ir pan.

„Tad nereikėtų tuo stebėtis, tai – normalu. Būtų daug keisčiau, jei prekės visuose miestuose ir įvairiausiose parduotuvėse kainuotų tiek pat. Tada tikrai būtų netvarka ir galėtume teigti, jog konkurencija visai neveikia, niekam nereikėtų derėtis, visi gautų vienodą kainą. Bet laisvoje rinkoje taip nėra, turi būti konkuruojama ir deramasi pagal savo derybines galias. Matyt, šiuo atveju vieno tinklo parduotuvės išsiderėjo geresnes sąlygas, nei kito“, – aiškina specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių