Kodėl kišenpinigių vaikui reikėtų duoti ne kasdien

  • Teksto dydis:

Kišenpinigių iš pradžių vaikui reikėtų duoti kasdien, kad jis apsiprastų su pinigų verte, tačiau vėliau reikėtų pinigų skirti ilgesniam laikotarpiui: savaitei, mėnesiui. Tai reikalinga tam, kad vaikas pasiruoštų būsimam finansiniam gyvenimui. Taip sako Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento vyr. specialistė finansiniam švietimui Toma Grinytė.

Ji pabrėžė, kad suaugusieji pinigų gauna kas mėnesį ar kas kelias savaites, todėl reikia svarstyti ir planuoti, kaip juos išleisti – lygiai tą patį dar vaikystėje turėtų daryti kiekvienas.

„Mokyklose mūsų nemoko, kaip elgtis su pinigais. Per 12 metų tokių žinių nėra teikiama arba teikiama per mažai – yra kažkiek pamokų, bet jų skaičius tikrai yra per mažas tam, kad vaikas, išėjęs iš mokyklos, savarankiškai pradėtų finansinį gyvenimą, kaip iš jo yra tikimasi“, – sako specialistė.

Su vaikais apie pinigus kalbėtis, pasak specialistės, reikia pradėti tada, kai jie pradeda to klausinėti, kai nori kažką nusipirkti ar prašo nupirkti.

Daugiau apie vaikų finansinį švietimą – pokalbyje.


Šiame straipsnyje: pinigaikišenpinigiaivaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių