Kodėl autobusuose mažėja keleivių?

  • Teksto dydis:

Kelių transportu - autobusais ir troleibusais - vežamų keleivių per devynis šių metų mėnesius mažėjo 3 procentais. Rinkos dalyvių teigimu, keleivių skaičiaus mažėjimą lemia emigracija ir augantis nuosavų automobilių skaičius, rašo "Verslo žinios".

"Tokias neigiamas tendencijas matome jau kelerius metus iš eilės. Joms įtakos turi ir mažėjantis šalyje gyventojų skaičius. Be to, žmonės vis dažniau sėda į savo automobilius ir atsisako viešojo transporto. Padėtį blogina ir stiprėjanti konkurencija su nelegalias paslaugas teikiančiais vežėjais", - kritimo priežastis vardija Lietuvos vežėjų asociacijos "Linava" Keleivinio transporto tarybos pirmininkas Rimantas Martinavičius.

Tas pačias bėdas mini ir Šiaulių "Busturo" generalinis direktorius Vaidas Seirackas: "Mums skauda dėl kiekvieno keleivio, kuris važiuoja su "piratais", tačiau šioje kovoje esame palikti vieni. Samdome privačias saugos tarnybas, saugome nuo jų stočių prieigas, tačiau esame bejėgiai kovoti su tais, kurie pavėžėjimo paslaugas pakeleivingais automobiliais siūlo įvairiuose internetiniuose puslapiuose, socialiniuose tinkluose."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dai

Dai portretas
Man nepatrauklu pasidare del priekiniu duru politikos

Vyresnio amžiaus keleivis

Vyresnio amžiaus keleivis portretas
Dažniausiai autobusais važinėja jaunimas ar vyresni keleiviai. Deja, tik sulaukus 70 ar 80 metų jie įgyja teisę į nuolaidas. O jauni pensininkai tuos 5-10 metų, kol dar žmogus gana pajėgus, aktyvus, žingeidus dažnai tiesiog neišgali sau leisti kelionės, kartais net iki miesto centro. Kodėl Vilniuje miesto transporto bilietas pensijinio amžiaus piliečiui kainuoja pusę kainos, o Kaune ne? Transportininkai, atkreipkite dėmesį į 60+ asmenis ir pamatysite, kaip padaugės keleivių. Nudžiuginkite senjorus kol jie nenukaršo!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių