Knygų leidybos įmonės įžvelgia stabilizacijos ženklus

Po kelių nerimo ir susitraukimo metų knygų leidybos įmonės jau drąsiau sako pernai įžvelgusios stabilizacijos ženklų.

Nors tiražai ir naujų knygų leidimai dar gana kuklūs, panašu, kad dauguma įmonių pernai apimties nemažino. Išleidžiamų knygų sąraše - vis daugiau lietuvių autorių kūrinių, trečiadienį informuoja Verslo žinios".

Statistikos, kaip leidėjams atrodė praėję metai, dar nėra, tačiau Aida Dobkevičiūtė-Džiovėnienė, Lietuvos leidėjų asociacijos vykdomoji direktorė, taip spėja, kad pernai išleistų knygų pavadinimų neturėtų būti mažiau nei ankstesniais metais.

Tačiau leidėjams vis dar tenka spręsti po sunkmečio užsilikusias problemas. Pasak A. Dobkevičiūtės-Džiovėnienės, knygų platintojų rinkoje yra mažai, tad smulkioms leidykloms sunku pasiekti skaitytoją, o dalis platintojų bankrutavo ir nusinešė nemažai leidėjų pinigų. Pasikeitė ir platinimo būdai: dabar leidėjai patys „stoja prie prekystalio“, nors tai, anot pašnekovės, neturėtų būti jų darbas.

Vargti tenka ieškant ir spaustuvių, kurios už priimtiną kainą apsiimtų spausdinti gana kuklaus tiražo knygą. O prieš akis jau kurį laiką šmėžuoja ir naujų technologijų iššūkiai.


Šiame straipsnyje: knygosknygų leidyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių