Klaipėdos uostas – svarbiausias Kylio klientas

Iš visų jūrų keltų operatorių, kurie plukdo krovinius į Vokietijos Kylio uostą, svarbiausiu yra pripažįstama laivybos kompanija "DFDS Seaways". Šios kompanijos keltai iš Kylio kasdien plaukia į Klaipėdą ir du kartus per savaitę į Rusijos Ust Lugos uostą.

Iš 6,32 mln. tonų praėjusių metų Kylio krovinių daugiau nei trečdalį sudarė Klaipėdos kroviniai. Tikimasi, kad uždarius liniją tarp Klaipėdos ir Zasnico tarp Klaipėdos ir Kylio gabenamų krovinių dar padaugės.

Praėjusiais metais Kylio uoste Klaipėdos krypties keltams (Ostuferhaven) buvo įrengtas naujas terminalas su patogia rampa. Įdiegta elektroninė informacinė sistema įvažiavimo vartuose, nupirktas naujas kranas, pastatyti sandėliai.

Kylis yra vienas iš svarbiausių Vokietijos jūrinių keltų uostų. Bendroje jo apyvartoje jūros keltais gabenti kroviniai sudarė per 80 proc. Iš viso 5,1 mln. tonų.

Be "DFDS Seaways" linijos tarp Kylio ir Klaipėdos, svarbi ir "Stena Line" linija tarp Kylio ir Švedijos Geteborgo uosto. Pernai atidaryta ir naują linija - Kylio į Duisburgą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių