Klaipėdai rengiama nauja strategija

Klaipėdoje pradedama rengti ekonominės plėtros strategija, aprėpsianti įvairias miesto gyvenimo sritis ir vystymosi galimybes. Naujajame dokumente turėtų derėti ne tik miesto, bet ir uosto bei kitų partnerių interesai.

Klaipėdoje ekonominės plėtros strategija apims laikotarpį iki 2030-ųjų.

Ši strategija bus susijusi ne tik su verslo, bet ir daugelio kitų sričių interesais. Be to, ji turėtų turėti ryšį su visomis kitomis mieste rengiamomis strategijomis, uosto planais, turizmu, kultūra.

"Mūsų siekiamybė, kad ir dabar rengiama kultūros strategija būtų tos pačios tonacijos, kaip ir didžioji ekonominės plėtros strategija. Buvo duotas toks pažadas. Juolab kad kultūros strategija jau turėtų būti parengta sausio mėnesį", – po susitikimo su studijos rengėjais dėstė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Miesto vadovas akcentavo, kad ekonominės plėtros strategija turėtų būti susieta su galimybe užtikrinti žmogaus gyvenimo kokybę.

"Ne tiek svarbu, ką ir kurioje vietoje pastatysime. Daug svarbiau yra žinoti, ko mes siekiame, kokį miestą norime matyti, ką jame reikia statyti, ko nereikia, kur dedami akcentai, kokios kryptys yra prioritetinės", – dėstė V.Grubliauskas.

Šią studiją uostamiesčiui rengs konkursą laimėjusi tarptautinė konsultacinė kompanija "Ernst & Young Baltic".

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė paaiškino, kad jau rengiant konkursą jo sąlygose buvo numatyta, jog ieškoma bendrovė, turinti tarptautinės tokių darbų patirties.

Sutartis su šia bendrove pasirašyta lapkritį ir galios 11 mėnesių, tačiau viliamasi, kad strategiją kompanija parengs iki kitų metų rugsėjo pabaigos. Tai kainuos kiek per 148 tūkst. eurų.

"Savivaldybė iš tos sumos dengia 52 proc. Likusią dalį tam tikromis dalimis yra išsidaliję mūsų partneriai: Klaipėdos laisvoji ekonominė zona, Uosto direkcija, Klaipėdos universitetas, Klaipėdos pramonininkų asociacija, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai", – dėstė V.Jakubauskytė-Andriulienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romui

Romui portretas
...gYliavandenis uostas ar tUEletai...

Bujai

Bujai portretas
O kas ta Klaipėda be uosto ?

Romas

Romas portretas
Ir vėl STUDIJA. Kiek už tokias "studijas " pinigų jau sumokėta ? Gyliavandenio uosto studijų,berods, trys buvo. Net tualetų kiekio Klaipėdoje nustatymui studija buvo. Kiek dar jų bus, kol atsiras gyliavandenis uostas ar tueletai Klaipoėdoje ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių