Klaipėda neprilygs didžiausiems keleivių uostams

Pernai Helsinkis tapo didžiausiu pasaulio keleivių uostu.

Jame lankėsi 11,8 mln. keleivių, o su kruizinių laivų keleiviais net 12,3 mln.

Antroje vietoje pasaulyje Didžiosios Britanijos Duvras, kur lankėsi 11,7 mln. keleivių.

Duvro populiarumas kasmet krenta, o Helsinkio auga. Jis šį Didžiosios Britanijos uostą aplenkė pirmą kartą.

Kitas regiono keleivinės laivybos milžinas - Talino uostas. Jame pernai lankėsi per 10 mln. jūrų keltais atplaukusių keleivių. Taip pat Talino uoste pernai apsilankė net 591 tūkst. kruizinių laivų keleivių - netgi daugiau nei Helsinkyje, kur buvo 478 tūkst. kruizinių laivų keleivių.

Klaipėda pagal keleivius negali lygintis nei su Helsinkiu, nei su Talinu, nes labai jau dideli skirtumai. Pernai Klaipėdos uoste lankėsi per 450 tūkst. jūrų keltais atplaukusių keleivių ir per 74 tūkst. kruizinių laivų turistų. Pagal šį skaičių negalime lygintis netgi su Rygos uostu per kurį pernai keliavo per 830 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Kada atsiras kryptis KLAIPĖDA-GDANSKAS?

Anonimas

Anonimas portretas
Butu dar viena keltu linija klaipedoje, tai gal ir kristu kainos, nes siuo metu dfds kainas uzkelusi iki aukstumu..O ir marsrutu trukumas ''klaipeda - stokholm''

KVAILOKA FORMULUOTĖ

KVAILOKA FORMULUOTĖ portretas
Helsinksi-Talinas yra iš esmės dipolis, kur keltai vaidina vidinės DARBINĖS gatvės vaidmenį. Tai ir viena iš Esijos pranašumo priežąsčių. Klaipėdai, kaip ir Rygai, nėra pananšios situacijos. Taip kad keleivių pervežimas čia susietas su TURIZMU (neskiatant sunkvežimių vairuotojų), o NE SU DARBU. Taigi, tema - tik proga troliams užsidirbti keletą papildomų rublių už savo komentarus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių