Kitąmet už alkoholį teks mokėti brangiau?

Nuo kitų metų pavasario turėtų brangti stiprūs alkoholiniai gėrimai, nes Seimas linksta didinti jiems taikomą akcizą.

Seimas pirmadienį po svarstymo pritarė sveikatos ministro Aurelijaus Verygos teikiamiems Akcizų įstatymo pakeitimams, pagal kuriuos nuo kitų metų kovo mėnesio 10 proc. didėtų akcizas stipriam alkoholiui. Dėl to 0,5 litro stiprių alkoholinių gėrimų vidutiniškai pabrangtų 0,39 euro.

Galutinį sprendimą Seimas priims antradienį.

Liberalas Kęstutis Glaveckas tikino, kad pataisos „išplės šešėlinę ir pogrindinę rinką“. Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas siūlė alkoholio akcizus didinti atsižvelgiant į situaciją Latvijoje ir Lenkijoje, kur alkoholis pigesnis ir lietuviai jo vyksta atsivežti.

A. Veryga Seime yra sakęs, kad 5 mln. eurų biudžeto įplaukų iš padidinto akcizo bus skirta medikų ir rezidentų atlyginimų didinimui.

Alkoholio akcizai buvo didinami ketverius metus iš eilės – paskutinį kartą jie didėjo 2017 metais. Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, per tą laiką vyno ir kitų fermentuotų gėrimų rinka susitraukė apie 30 proc., tarpinių produktų (vermuto, spirituoto vaisių–uogų vyno ) – 68 proc., alaus – 17 proc., etilo alkoholio – tik 4 procento.

Stiprus alkoholis išlieka antras pagal populiarumą po alaus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete  portretas
Is vis isimtu is apyvartos ta bruda gal tada sitanu galvos sviesesnes butu

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Vargšai gandragalviai - nuo ubago lazdą ruošiasi atimti. O šaunusis kareivis Šveikas yra pasakęs, kad vyriausybė, kuri brangina alų, rašosi nuosprendį sau.

Anonimas

Anonimas portretas
Varg6ai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių