Kitais metais planuojama baigti per krizę sumažintų pensijų kompensavimą

  • Teksto dydis:

2017 metų kovą tikriausiai bus baigtas per krizę sumažintų pensijų kompensavimas visiems pensininkams. Tam kitąmet papildomai reikės apie 41,6 mln. eurų, tačiau tokia pat suma sumažės lėšų poreikis 2018 metais.

Seimo Biudžeto ir finansų bei Socialinių reikalų ir darbo komitetai trečiadienį pritarė siūlymui dirbusiems pensininkams paskutines išmokas išmokėti 2017 metų kovą, o ne metais vėliau. Senatvės pensininkams paskutinės išmokos bus baigtos mokėti dar šiais metais.

„Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius Socialinių reikalų ir darbo komitete aiškino, kad Finansų ministerija yra numačiusi pasiskolinti 40 mln. eurų.

„Į valstybės biudžetą šie įsipareigojimai buvo įtraukti anksčiau, tai yra skolos limito padidinimas. Mums biudžetas perves, kad išmokėtume kitų metų kovą,“ - teigė jis.

Dėl pataisų Seimas balsuos iki Kalėdų.

Kompensacijos senatvės pensininkams, kurie 2010–2011 metais dirbo ir gavo sumažintas pensijas, pradėtos mokėti 2016 metais. 

Gelbėdamas finansinėje duobėje esančią „Sodrą“, Seimas 2010-2011 metais buvo „apkarpęs“ daugelį pensijų  ir įvairių socialinių išmokų. Per krizę sumažintos pensijos pradėtos kompensuoti ketvirtąjį 2014 metų ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Bus baigtas per krize sumazintu pensiju kompensavimas? O indeksavimas kodel neatliekamas? Ka buvo galima nupirkti uz tuos pacius pinigus 2009 - 2013 ir ka dabar? Pinigai juk nuvertejo,o kainos isaugo beveik 3,5 karto. Kas indeksuos prarasta pirkimo galia?

taip

taip portretas
Kada bus kompensuotos už kenksmingą darbo stažą sumažintos išmokos. Laiku į pensija neišleido ir sumažintų išmokų nežada gražinti.

Anonimas

Anonimas portretas
Iš didelių pažadų liko BURBULAS.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių