Kinų investuotojai susidomėjo Prancūzijos vynuogynais ir pilimis

Garsiojo Prancūzijos Burgundijos regiono gyventojai sunerimę. Jie įtariai vertina žinią, kad turtingas kinas įsigijo vieną iš viduramžių pilių – ar nesikėsinama į Prancūzijos kultūros paveldą, praneša LRTV Naujienų tarnyba.

Ramaus Burgundijos kaimelio naujiena – turtingas lošimo namų magnatas, kinas iš Makau įsigijo viduramžių pilaitę. Sumokėjo aštuonis milijonus eurų, kai vietos pirkėjai pasitraukė iš aukciono. Regione, kuris garsėja ne tik pilimis, bet ir vynu bei vynuogynais, žinia, kad istorinis Prancūzijos kampelis tampa globalizacijos dalimi, vertinama prieštaringai – ar nekyla pavojus paveldui. XII amžiaus pilį noriai lanko turistai.

„Esu labai nustebintas, negalima leisti, kad išslystų iš rankų toks kampelis. Nežinia, ką jis čia darys, bet reikia, kad pilis liktų mūsų paveldo dalis“, – savo mintimis dalijasi turistas Hubertas.

Tačiau prieš vėją nepapūsi. Kinų investicijų Prancūzijos vynuogynuose daugėja, o į Kiniją vis daugiau eksportuojama prancūziškų prekių. Iš kito garsaus regiono – Bordo – daugiausia vyno dabar iškeliauja į Kiniją. Pernai eksportas šoktelėjo net 110 procentų ir neatrodo, kad kinų troškulį greitai pavyks numalšinti. Na, o Kinijos investuotojai didžiuojasi įsigiję dešimtis pilių Bordo regione. Bet Burgundijoje tai dar retas dalykas, todėl ir priešiškumo daugiau, nors yra ir šalininkų.

„Juk pilis niekur nedings, nemanau, kad kas nors pasikeis ir kaimo gyvenime, nes vynuogynus toliau prižiūrės puikus augintojas ir vyndarys“, – sako kaimo tarybos narys Jacques`as Dorey.

Prancūzijos spauda rašo, kad Burgundijoje vyrauja mažesni dvarai ir tai taip pat prisideda, kad labiau bijoma užsienio investuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gaila

labai gaila portretas
kad Lietuvoje mažai kinų investuotojų. Valdžia turėtų sudaryti jiems sąlygas pigiai įsigyti žemės bei įvairių paveldo objektų. Jie gi niekur nedings, o Lietuvos žmonės galės pasitarnauti Kinijos gerovei...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių