Kino teatrai įtariami derinę bilietų kainas

  • Teksto dydis:

Vilniuje ir Kaune veikiantys kino teatrai "Forum Cinemas", "Multikino Lietuva" ir "Cinamon Operations" įtariami dalyvavę karteliniame susitarime ir derinę bilietų kainas.

Konkurencijos taryba trečiadienį pranešė baigusi papildomą tyrimą dėl kino teatrų veiksmų, kurie galbūt ribojo konkurenciją kino filmų rinkoje.

Tyrimą taryba jau buvo baigusi šių metų balandį, tačiau liepos viduryje, gavus kino teatrų paaiškinimus, nusprendė atlikti papildomą tyrimą.

Balandį taryba pranešė, kad Suomijos kapitalo "Forum Cinemas", platindama kino filmus, galėjo drausti kitiems rinkos dalyviams taikyti nuolaidas bilietams, o tai galėjo padėti išlaikyti aukštesnes kainas kino teatruose Vilniuje ir Kaune bei pažeisti Konkurencijos įstatymą.

Tyrimą taryba atliko, gavusi bendrovių "Multikino Lietuva" ir "Cinamon Operations" pranešimus apie galbūt draudžiamus susitarimus dėl minimalių bilietų kainų ir jų prašymus atleisti nuo baudos. Tyrimas pradėtas 2012 metų gegužę - jo metu tirta, ar "Forum Cinemas" laikosi 2010 metų birželį jai skirtų įsipareigojimų neriboti konkurencijos.

2010 metais taryba nustatė atvejų, kai "Forum Cinemas" galėjo spausti filmų platintojus, kad šie atsisakytų išnuomoti filmų kopijas kitiems kino teatrams arba ribotų filmų pasiūlą.

Tuomet "Forum Cinemas" įsipareigojo neskatinti ir nereikalauti iš kitų filmus platinančių bendrovių išskirtinių teisių dėl filmų rodymo tik jos kino teatruose, taip pat suteikti papildomą premjerinių filmų kopiją, jei kita įmonė sutinka padengti licencijų ir kitus mokesčius, taip pat suteikti turimų nepremjerinių filmų kopijas bet kuriam to pageidaujančiam kino teatrui.

6 kino centrus Lietuvoje turinti "Forum Cinemas" grupei priklauso filmų platintoja "Forum Cinemas Home Entertainment", užimanti didžiausią rinkos dalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas ten eis?

kas ten eis? portretas
Multikams galetu sumazinti kainas, nes sales tuscios, vaikai juk neziures be suaugusio , o 2 bilietai net 10euru!! Kazkokia pinigu plovykla
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių