Kiek teisėtas V. Šapokos užmojis pensijų fondų dalyvius perkelti atgal į „Sodrą“?

  • Teksto dydis:

Naujasis finansų ministras Vilius Šapoka šią savaitę pareiškė, kad dviem iš trijų pensijų fondų dalyvių teks grįžti pensijos kaupti į „Sodrą“.

Ar teisėta būtų tiesiog taip perkelti dalį žmonių atgal?

Antroji pensijų kaupimo pakopa yra dvejopa. Dalis žmonių pensiją kaupia procentu prisidėdami patys ir taip pat gaudami vieno procento dydžio įmoką iš valstybės. Kita dalis – didžioji – nutarė patys neprisidėti ir kaupia tiek, kiek iš „Sodros“ pervedama į jų pasirinktą fondą. Naujasis ministras pareiškė, kad būtent dalis pastarųjų turės grįžti į „Sodrą“, nes jie nesukaups tiek, kad senatvėje tai būtų normali išmoka.

„Panašus dalykas jau buvo daromas prieš porą metų. Iš tikrųjų negalima paimti žmonių ir sugrąžinti – turės būti tam tikras laikotarpis, per kurį žmonės patys turėtų apsispręsti, nes šioje situacijoje aš neįsivaizduoju tokių automatinių grąžinimų“, – sako advokatas dr. Audrius Bitinas.

Plačiau žiūrėkite pokalbyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzzzzzzzz

zzzzzzzzz portretas
ne vienas iviliotas i tuos fondus suprato ir grizo atgal o fondai laiko pinigus isikande ir negrazina kol isadministruos paskys nulis liko;nesuprantu kodel neprivercia kad juos grazintu jei zmogus su jais nutrauke sutarti

darbuyotojui

darbuyotojui portretas
Kuom pasitikėti......? Pasitikėk privačiais fondais, kurie pasiima TAVO pinigėlius ir žada tau juos kada nors grąžinti. Tu bent jau pasižiūrėk jų ataskaitas. Su mūsų "švogerių" politika ir teisėsauga tikėtis, kad privačių pensijų fondai duos naudą - naivu.

Pensinykas

Pensinykas portretas
Neskubėkite niekur grįžti ar begti į kitus fondus, nes ta vyriausybė su savo kvalilystėmis, ilgai negyvuos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių