Kelininkai nenori finansuoti Visagino AE krovinių kelio projektavimo

Kelininkai nesutinka, kad iš Kelių priežiūros ir plėtros programos 5 mln. litų būtų skirti pasiruošimui gabenti būtiną elektrinei įrangą būsimai Visagino atominei elektrinei (AE).

„Lietuvos rytas“ rašo, kad pasak Finansų ministerijos atstovų, tiltų ir viadukų sutvirtinimo projektavimo darbams biudžete šiemet nėra numatyta.

Asociacijos „Lietuvos keliai“ vykdomasis direktorius Rimvydas Gradauskas mano, jog pinigų reikia ieškoti kitur.

„Kelių priežiūros programa pernai nesurinko 100 mln. litų iš degalų akcizų. Be to, valdžia kelininkams pervedė mažiau nei privalėjo. Dėl šių priežasčių šiais metais kelių priežiūra suprastės, o Finansų ministerija programą siūlo dar apkarpyti“, - sakė R.Gradauskas.

Asociacijos vadovas maršrutui į Visaginą parengti siūlo skirti ES paramą: „Tai būtų logiškiausias sprendimas. Galėtume sakyti - nebus paramos, nebus ir elektrinės.“

Elektrinės įrangos gabenimo maršruto ir kelių paruošimas kainuos 250 mln. litų. Vien tiltams rekonstruoti reikės 55 proc. šios sumos. Maršrutą rengę specialistai mano, kad investicijos nenueis niekais, o dar labiau palengvins susisiekimą Lietuvoje. Krovinių gabenimo maršrutą, kuris driekiasi per Telšius, Šiaulius, Panevėžį, siūloma pripažinti valstybei svarbiu ekonominiu projektu.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

evaldas

evaldas portretas
Tai pinigų švaistymas. Šaliai nereikalinga atominė elektrinė. Be to dar nėra priimtas sprendimas ją statyti. Todėl už kiekvienas centas iššleistas tam projektui - yra švaistymas ir žmones švaistančius šalies pinigus reikia traukti baudžiamon atsakomybėn.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių