Keliautojų sloga brangiausia Egipte ir Turkijoje, pigiausia – Taivane

Draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ kelionės draudimo žalų statistika atspindi, kad brangiausiai sloga kainuoja Egipte ir Turkijoje, o pigiausiai – Taivane. Keliautojams rekomenduojama kreiptis į patikimas medicinos įstaigas, kadangi pasitaiko atvejų, kuomet siekiant išrašyti didesnes sąskaitas, turistams skiriama nereikalingų, kartais net kitoms ligoms gydyti skirtų vaistų, tyrimų bei paslaugų, rašoma pranešime spaudai.

Keliautojai atostogoms dažniausiai pasirenka Egiptą, Italiją, Austriją, Slovakiją, Čekiją ir Kanarų salas – Gran Kanariją bei Tenerifę. „Atostogauti išvykstantys keliautojai dažniausiai suserga gastroenteritu ar tokiomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis kaip ūmia sloga, pūlininga angina ar bronchitu. Taip pat neretai pasitaiko apsinuodijimo, alergijos nuo saulės, vabzdžių įkandimų ar medūzų nudilginimų, traumų atvejų“, – teigia draudimo ekspertas A. Pilčicas.

Pasak draudimo eksperto, sloga sudaro apie 10 proc. visų ligų atvejų. „Išsigydyti slogą Taivane kainuoja apie 30 litų, tuo tarpu Egipte ar Turkijoje – sąskaita prasideda nuo 350 litų“, – teigia A. Pilčicas. Būtent rinitas – ūmi sloga – Turkijoje ir Egipte yra populiariausi susirgimai, jis sudaro ketvirtadalį visų patiriamų žalų šiose šalyse. Pagrindinės šios ligos priežastys – druskingas vanduo, patalpose veikiantys kondicionieriai bei temperatūrinio rėžimo pasikeitimas.


Šiame straipsnyje: slogakelionė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių