Kaunietis suvaidino savo pagrobimą ir iš mamos prašė išpirkos

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai išaiškino tariamą žmogaus pagrobimą.

Ketvirtadienį į Kauno rajono policijos komisariatą kreipėsi R.A. Moteris pranešė, kad antradienį apie 20.40 val. iš namų Babtuose į Kauno miestą išvykęs jos sūnus 20-metis V.A. dingo, jo buvimo vieta nežinoma. Mama teigė, kad į savo mobiliojo ryšio telefoną gavo trumpąsias SMS žinutes, kuriose buvo reikalaujama sumokėti 2,3 tūkst. litų, jeigu ji dar nori sūnų pamatyti gyvą.

Nors policininkams buvo sunku patikėti, kad jaunuolis gali būti pagrobtas siekiant išpirkos, ir pareigūnams kėlė įtarimų surinkti duomenys apie galimą nusikaltimą, V.A. paieškai buvo sutelktos gausios ne tik Kauno rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus, bet ir Asmenų paieškos skyriaus pareigūnų pajėgos. Intensyviai ieškant pradingėlio, buvo atlikta daugybė paieškos veiksmų, patikrinta turima informacija ir galiausiai pavyko surasti V.A., kurio niekas nebuvo pagrobęs.

Paaiškėjo, kad jaunuolis pats nusprendė pradingti tokiu būdu norėdamas prasimanyti pinigų. Tačiau V.A. nesitikėjo, kad mama kreipsis pagalbos į policijos pareigūnus, kad jo ieškos gausios kriminalistų pajėgos ir sukurtas nusikaltimo planas greitai bus atskleistas.

Dėl tokių neatsakingų jaunuolio veiksmų jis pats buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, o policija pradėjo tyrimą dėl turto prievartavimo. Už tai gali būti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: pinigaiišpirkapagrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių