Karių gynėjui L. Jakui – įtarimai dėl nelegalų ukrainiečių ir teismai dėl skolų

  • Teksto dydis:

„Karių teisių gynimo centras“ įkūrėjo ir vadovo, į Seimą bandžiusio patekti Laimono Jako buvę verslo partneriai teismuose siekia įrodyti, kad jo vadovaujama bendrovė „Abastas“ liko skolinga dideles pinigų sumas, o Valstybinė darbo inspekcija (VDI) atliko tyrimą dėl galimai neteisėtai statybose dirbusių Ukrainos piliečių, šeštadienį rašo portalas 15min.lt.

Darbo inspekcijos pateikiamais duomenimis, tyrimas kol kas nėra perduotas teismui, nes „Abastas“ atstovai vengia atvykti į VDI ir nebeteikia paaiškinimų apie situaciją, todėl VDI ketina kreiptis į policiją, kad įmonės atstovai būtų atvesdinti priverstinai ir pateiktų paaiškinimus. Jeigu teisme būtų įrodyta, kad keturi ukrainiečiai nelegaliai dirbo būtent L.Jako vadovaujamos įmonės naudai, tai bendrovei, kurios akcijos priklauso L.Jako seseriai, grėstų bauda nuo 3,47 tūkst. iki 11,58 tūkst. eurų.

Prieš mėnesį L.Jako įmonė atsidūrė teisme - įmonė „Holdesa“ iš „Abasto“ nori prisiteisti 6,6 tūkst. eurų skolą. Statybų bendrovė „Norvina“ kreipėsi į Kaišiadorių apygardos teismą su ieškiniu, kuriuo reikalauja L.Jako įmonės grąžinti 24 tūkst. eurų.  Bendrovės „Kitoks požiūris“ direktorius Mantas Kairys portalui teigė, kad „Abastas“ nesumokėjo už parketo įrengimo darbus 2 tūkst. eurų. Verslininkai kol kas į teismą nesikreipė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbes

Dirbes  portretas
zinau viskas tiesa teko bendrauti su tais ukrainieciais :) be to nesuprantu kodel i teisma kaip liudininku buvusiu darbuoitoju nekviecia :) bei subrangovu ka jie nepatikimi asmenys ?

to jankiui

to jankiui portretas
vel Kremliaus ausys is fufaikes kyso

rusai i fašistai

rusai i fašistai portretas
Alepe civilius gyventojus šluoja kvartalais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių