Karininkai ragino verslininkus plėtoti verslą su NATO

Šiauliuose viešėję NATO pajėgų integravimo vieneto štabo karininkai prisistatė šiauliečiams, o miesto verslininkus paragino būti drąsesnius siūlant paslaugas ir gaminius.

Vilniuje įsikūręs NATO pajėgų integravimo vieneto štabas savo veiklą pradėjo pernai. Pasak karininkų, jų darbas nėra vien sėdėti ir rūpintis karybos reikalais, bet ir bendrauti su žmonėmis, gerinti vietos valdžios ir karinių struktūrų bendradarbiavimą.

„NATO pajėgų integravimo vieneto štabe dirba apie 40 žmonių, paprastai pusė iš jų yra vietiniai, kiti užsieniečiai, iš viso iš 14 šalių. Lietuva puikiai atliko namų darbus, štabas praėjusiais metais  Vilniuje atvėrė duris ir sėkmingai darbuojasi“, – džiaugiasi NATO pajėgų integravimo vieneto štabo vadas Jakobas Larssenas.

Į susitikimą susirinkusius Šiaulių apskrities verslininkus kariškiai ragino nebijoti plėtoti verslo su NATO ir drąsiau dalyvauti jų rengiamuose konkursuose, siūlyti savo prekes bei paslaugas.

„Verslas turi būti pasiruošęs padėti kariuomenei, negaliu pasakyti, kokių užsakymų jie gali tikėtis, bet verslas turi gebėti vystyti pajėgumus transportavimo, sandėliavimo, žmonių maitinimo“, – sako NATO pajėgų integravimo vieneto štabo vado pavaduotojas Mindaugas Petkevičius.

Šiaulių apskrities verslininkai, susipažinę su NATO pirkimų organizavimo ypatumais, sako esantys pasirengę pasiūlyti kariškiams daug paslaugų.

„Pradedant nuo vandens, maitinimo paslaugų iki statybų, infrastruktūros, apgyvendinimo paslaugų. Tai yra visas spektras, ko reikia žmonėms greitai, operatyviai atvykstantiems į mūsų kraštą“, – teigia „Telekontos“ vadovas Virginijus Šniukas.

NATO štabo karininkai apsilankė Šiaulių universiteto Gynybos ir karybos edukacijos centre ir sutarė bendradarbiauti.

„Drauge su NATO atstovais ir su mūsų universiteto bendruomene darysime bendrus renginius nuo rudens. Nuo rudens kviesime jų lektorius, mes siūlysime auditoriją, padalomąją medžiagą“, – aiškina Šiaulių universiteto Gynybos ir karybos edukacijos centro vadovas Simonas Strelcovas.

Rytinėje aljanso dalyje įsteigti šeši NATO pajėgų integravimo vieneto štabai. Jų užduotis – tinkamai pasirengti ir užtikrinti, kad iškilus būtinybei į šalį būtų operatyviai perdislokuotos NATO itin greito reagavimo pajėgos. Jų pirmieji padaliniai konflikto regione būtų pasirengę sureaguoti per 48 val.


Šiame straipsnyje: verslasNATOkariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių