Karinės transporto priemonės bus atleistos nuo kelių mokesčio

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė siūlymui atleisti krašto apsaugos sistemos transporto priemones nuo kelių naudotojo mokesčio, o krašto apsaugos sistemos krovinines transporto priemones – nuo registravimo mokesčio.

Ministrų kabinetas trečiadienį posėdyje svarstė Susisiekimo ministerijos parengtas Kelių įstatymo ir susijusių teisės aktų pataisas. Dėl minėtų pakeitimų Kelių priežiūros ir plėtros (KPP) programa netektų atitinkamai apie 145 tūkst. ir 40 tūkst. eurų.

Kelių naudotojo mokestis būtų nemokamas už naudojimąsi magistraliniais keliais važiuojant krašto apsaugos sistemos transporto priemonėmis, taip pat – už naudojimąsi keliais važiuojant krašto apsaugos sistemos didžiagabaritėmis ir sunkiasvorėmis transporto priemonėmis. Nuo šių mokesčių dabar yra atleistos užsienio šalių karinės apsaugos sistemos transporto priemonės ar jų junginiai.

Taip pat siūloma nustatyti, kad persikėlimo keltais į ir iš Kuršių nerijos bilieto kaina būtų kompensuojama tarnybos reikalais vykstantiems Lietuvos kariuomenėje tarnaujantiems kariams, valstybės tarnautojams ir pagal darbo sutartis dirbantiems darbuotojams ir Lietuvos kariuomenės transporto priemonėms.

Tam iš KPP programos papildomai reikėtų apie 10 tūkst. eurų persikėlimo išlaidoms padengti.

Posėdyje pritarta, kad įstatymų pakeitimai įsigaliotų ne nuo gegužės 1 dienos, o vėliau – nuo lapkričio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Kodėl okupantams be mokesčių lauk okupantus

to Anonimas

to Anonimas portretas
cia tu apie savo ruskyna kalbi? nes tas okupantas tikrai nieko cia nebelauzys.

Anonimas

Anonimas portretas
Okupantas laužys mūsų kelius, o mes už tai dar ir mokėsime ? O čia tikri vergai....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių