Kanapių perdirbėjai įspėja apie verslų iškėlimą iš Lietuvos

  • Teksto dydis:

Valdininkai siekia uždrausti maisto produktus iš kanapių, nes jie gali turėti psichotropinių medžiagų likutį, o Pluoštinių kultūrų augintojų asociacijos, vienijančios ir perdirbėjus, valdybos narys Skirmantas Nikštelė tikina, kad jeigu būtų įteisintas Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlymas, Lietuvos rinka veiklai, susijusiai su pluoštinėmis kanapėmis, užsidarytų, įmonės perkelti gamybą kitur, rašo "Verslo žinios".

"Kaip būtų žemdirbiams, kurie augina pluoštinių kanapių plotus? Gerai nebūtų. Jei ir perdirbėjams būtų uždrausta disponuoti tokiais produktais, jie veikiausiai išsikeltų kitur", - teigė S.Nikštelė. Jis yra ir įmonės "Agropro", kuri šiuo metu plečia perdirbimą, dalininku, todėl žada, kad gamybą perkeltų galbūt į Estiją.

Kol maisto produktų iš pluoštinių kanapių reguliavimas neapibrėžtas, tarp dangaus ir žemės atsidūrė ir viena iš aukštųjų technologijų bendrovių "SatiMed", kurianti inovatyvius maisto papildus bei kosmetiką ir eksportuojanti produkciją į JAV bei Europos Sąjungą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių