Kaip vaikus supažindinti su pinigais?

Kaip tėvams mokyti savo atžalas elgtis su pinigais ar net mokėjimo kortelėmis? Apie tai buvo diskutuojama LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.

SEB banko šeimos finansų ekspertė dr. Julita Varanauskienė teigia, kad apie pinigus su vaikais galima kalbėti apie juos tiesiogiai nekalbant.

„Su mažiukais, kurie dar nemoka skaičiuoti, galima kalbėti apie skirtumą tarp „noriu“ ir „reikia“, skirtumus tarp „mano pinigai“ ir „ne mano pinigai“. Pirmu atveju mes mokome susidaryti biudžetą – kam yra būtina išleisti pinigus ir kas gali palaukti, antru atveju – mes valdome jauno žmogaus apetitą skolintis ir [mokome – LRT.lt] skirti, kur yra uždirbti pinigai, o kur – skolinti“, – sako ekspertė.

Anot jos, norėdami savo atžalai užsakyti mokėjimo kortelę, tėvai tą gali padaryti vaikui sulaukus 7 metų. Ji būna prijungta prie tėvų banko sąskaitos, tad jie savo nuožiūra gali ją kontroliuoti. Kai vaikas sulaukia 14 metų, jis, su tėvų sutikimu, gali turėti savo atskirą sąskaitą, kortelę ir internetu tvarkyti įvairias operacijas.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių