Kaip nepermokėti už atostogas?

  • Teksto dydis:

Lietuviai įsitikinę, kad daugiau pinigų sutaupoma atostogas planuojant kelionių agentūroje negu skrydį ir viešbutį užsakant internetu, atskleidė kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ užsakymu atliktas tyrimas.

41 proc. Lietuvos gyventojų, turinčių nepilnamečių vaikų, mano, kad atostogaudami Turkijoje, jie mažiau išlaidų patirs kelionę užsisakę kelionių agentūroje negu internetu pirkdami skrydį ir rezervuodami viešbutį. Tuo, jog pačių organizuota kelionė į kurortą kainuos pigiau, įsitikinę 33 proc. respondentų. Bendrovės “Kidy Tour” duomenimis, kelionių organizatorių siūlomi kelionių paketai į Turkiją yra vidutiniškai 20 proc. pigesni nei internetu įsigyti lėktuvo bilietai ir nakvynė viešbučiuose.

„Be jokios abejonės, kelionės planavimas internetu atveria didesnes galimybes keliauti savarankiškai,  rinktis patogias datas ir, neretu atveju, tai iš tiesų kainuoja pigiau. Tačiau norintiems ne tik pailsėti Turkijoje, bet ir sutaupyti, vertėtų įsigyti jau sudarytą kelionės paketą“, – sako Gvidas Aukštuolis, UAB „Kidy Tour“ direktorius. Pasak jo, kaina dviem asmenims, užsakant internetu atskirai skrydį į Turkijos Viduržemio jūros regioną, pervežimą ir viešbutį, yra bent 200 eurų didesnė nei perkant bet kurioje kelionių agentūroje.

Nuomonės, kad labiausiai verta kelionių agentūroje užsisakyti „viskas įskaičiuota“ paketą, dažniau laikosi didžiausių pajamų grupės atstovai. Moterys, aukščiausio išsimokslinimo atstovai ir didmiesčių gyventojai dažniau mano, kad mažiau išlaidų patirs atskirai internetu pirkdami skrydį ir užsisakydami viešbutį bei pervežimą.

Pasak G. Aukštuolio, savarankiškai suplanuotos kelionės metu iškilusius nesklandumus, keliautojai dažniausiai priversti spręsti patys, be to, tokiai kelionei negalioja privalomas kelionių organizatoriaus draudimas.

Tyrimą, kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ užsakymu, atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ šių metų vasario 19-27 dienomis. Jo metu buvo apklausta 1011 respondentų visoje šalies teritorijoje, iš jų 357 – turintys nepilnamečių vaikų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-A

-A portretas
Pats gali užssikanėt, bus gal ir pigiau, nes agentūros užsideda už darbą, bet jeigu nenori terliotis užsiskant viską ir čekinantis, tai, aišku, per agentūrą geriau, kad ir brangiau. Žodžiu, jokių rūpesčių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių