Kaip lietuviams pagal naują tvarką sekėsi pirkti alkoholį

  • Teksto dydis:

Didžiuosiuose prekybos centruose įsigaliojo nauja tvarka: norėdami įsigyti alkoholinių gėrimų, visi pirkėjai turi pateikti amžių patvirtinantį dokumentą. Prekybininkai tikisi, kad naujoji tvarka alkoholio pardavimą sumažins apie 10 procentų. Skeptikai tvirtina, kad tai jo vartojimo problemos neišspręs.

Savanorišką memorandumą birželį pasirašė beveik visi didieji prekybos tinklai, taip pat – Lietuvos kooperatyvų sąjunga. Todėl įsigyti alkoholinių gėrimų nuo šiol be asmens dokumento nepavyks ne tik nepilnamečiams, bet ir suaugusiems.

Pirmąją naujosios tvarkos dieną prekybos centruose būta įvairių situacijų.

Kokios jos – žiūrėkite reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
O jei kasininkė išsigąs ir pasakys - gerai jau, tiek to, nereik dokumento! Teks nereikalingą butelį pirkt? Ir išsidirbinėjančių prekybcentrių pelną augint?

reikia tartis ir pirkėjams

reikia tartis ir pirkėjams portretas
daugelis turėtų pasiimti alkoholinių gėrimų, net ir tie kurie nesirengia pirkti, o prie kasos pasakyti, kad neturi asmens dokumento arba jo nerodys. Dėl to "susitarusių" piktnaudžiauti prekybos centrų darbuotojai turės atgal nešti neparduodamus gėrimus. O pamatę, kad padidėjo darbo sąnaudos gal "susitars", kad "susitarimas" jau negalioja

geras

geras portretas
durniu laivas tai toks laivas panasus i suda nei plaukia nei skesta
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių