Kaip atostogų trukmę pakeis naujasis Darbo kodeksas

Naujasis atostogų skaičiavimas darbo dienomis išspręs piktnaudžiavimo atvejus, kai atostogaujama gerokai ilgiau nei planuojama, LRT RADIJUI sako Vilniaus universiteto profesorius Tomas Davulis. Vieno iš Darbo kodekso rengėjų teigimu, lojalumo atostogų teikimas darbuotojams netikslingas, o visas sukauptas dienas derėtų išnaudoti iki 2019 metų.

– Kas numatyta naujajame Darbo kodekse dėl atostogų? Kas keičiasi?

– Pereinama prie atostogų skaičiavimo darbo dienomis. Tokiu būdu nustatomas kitoks atostogų dienų skaičius, atsižvelgiant į tai, kad atostogaujama darbo dienomis. 28 kalendorinių dienų atostogos keičiamos į 20 darbo dienų. Ilgesnės atostogos, kurias sudaro iki 56 kalendorinių dienų, keičiamos į 41 darbo dieną ir t. t.

Atostogų skaičiavimas darbo dienomis išsprendžia kelias problemas. Pirmiausia mes susilyginsime su Europos valstybėmis, kurios atostogas taip pat skaičiuoja darbo dienomis. Tai nusako ir ES direktyvos. Mes išsprendžiame tiek piktnaudžiavimo, tiek neaiškumo atvejus, egzistuojančius Lietuvoje, kai planuojama atostogauti nuo pirmadienio iki penktadienio, bet realiai atostogaujama gerokai ilgiau.

– Žmogus, norėdamas pailsėti savaitę, paimdavo penkių dienų atostogas ir taip sutaupydavo dvi dienas.

– Taip, tuomet galima ginčytis – ar atostogos truko penkias, ar septynias, ar devynias dienas. Iš tiesų tokie dalykai nenaudingi niekam: nei darbdaviams, nei darbuotojams, nei ginčus sprendžiančioms institucijoms. Todėl reikia aiškumo, kad visi žinotų ir vienodai naudotųsi tomis teisėmis.

– Taigi, jei žmogus ims visą mėnesį jam priklausančių atostogų, niekas nesikeis? Keisis tik tada, kai jos bus skaldomos?

– Taip, tik tam tikra dalis, kuri viršija dvi savaites. Vis tiek išlieka reikalavimas nepertraukiamai atostogauti bent dvi savaites per metus. Taigi privaloma paimti tas dvi savaites arba kitaip – dešimt darbo dienų – atostogų.

Kalbant apie kitas likusias 10 darbo dienų ir minimalias atostogas, tai pastarąsias galima pasiimti darbdavių ir darbuotojų susitarimu. Tai gali trukti nuo pirmadienio iki penktadienio arba po kelias dienas.

– Ar bus paliekamos lojalumo atostogos?

– Jos bus paliekamos tokiais atvejais, kai bus specialiai susitarta arba darbo, arba kolektyvinėje sutartyje. Taip yra, nes ši atostogų rūšis nesprendžia tiesioginio poilsio klausimo, turi tam tikrą diskriminacijos aspektą jaunesnių darbuotojų atžvilgiu. Lojalumo atostogos nesusietos su darbo pobūdžiu, sudėtingumu, kenksmingomis darbo sąlygomis ir pan. O suteikti atostogas vien tik už ilgametį stažą netikslinga.

– Kas po Naujųjų metų atsitiks su sukauptomis, bet neišnaudotomis atostogomis? Tarkime, iki gruodžio 31 dienos mes turime tam tikrą neišnaudotų atostogų kiekį ir žmonės nerimauja, kad praras po dieną ar daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl?

Kodėl? portretas
jei priklauso 28 dienos:28x5/7, gaunam 20 dienų atostogų, o kai priklauso pailgintos 56 dienos, tai 56x5/7 gaunam 40 dienų, o rašot, kad skiriama 41, tai kažkaip suapvalinat 1 diena daugiau? Tai jei turi daug, gauni dar daugiau?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių