Kaime po teismo sprendimo nugriautas mobiliojo ryšio bokštas

Marijampolės priemiestyje esančio Puskelnių kaimo bendruomenė pasiekė, kad būtų nugriautas mobiliojo ryšio bokštas, rašo „Lietuvos rytas“.

Bendrovei „Bitė Lietuva“ priklausantis 60-ies metrų aukščio mobiliojo ryšio bazinės stoties bokštas Puskelniuose išdygo 2008-ųjų vasarą. Kaimo gyventojai pasipiktino, nes statyba su jais nebuvo derinta, nors valdininkai į piketą susirinkusius žmones tikino, kad visi reikiami leidimai šiai statybai buvo gauti.

Bendruomenė kreipėsi į Seimo kontrolierių. Į kovą su mobiliojo ryšio bokštu buvo įtraukta Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Bemaž trejus su puse metų trukęs teismų maratonas baigėsi gyventojų pergale. Aukščiausiasis teismas paskelbė galutinę ir neskundžiamą nutartį - bokštas Puskelniuose pastatytas neteisėtai, todėl turi būti nugriautas.

„Tik rimtai įsikišus prokuratūrai, viskas pasisuko teisinga linkme. Šiuo metu tebevyksta ikiteisminis tyrimas dėl valdininkų piktnaudžiavimo“, - teigė Puskelnių bendruomenės narė Regina Stasiuvienė.

Dėl pažeistų interesų kovoję kaimiečiai neatsakingumu kaltina tuometę Marijampolės savivaldybės administraciją, Architektūros departamentą bei Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Bazinės stoties bokštas buvo išmontuotas per kelias praėjusios savaitės dienas. Kad nesutriktų ryšys Puskelniuose ir pro kaimą einančiame magistralės „Via Baltica“ ruože, bendrovė „Bitė Lietuva“ šalia nugriauto bokšto pastatė mobiliojo ryšio stotį ant ratų.


Šiame straipsnyje: mobilusis ryšys

NAUJAUSI KOMENTARAI

1st

1st portretas
Taip ir nesupratau kam trukde sis bokstas? Matomai pagailejo BITE dovanu vietiniams kaimeciams :)

nerijusaz

nerijusaz portretas
nereikia boksto Puskelniam-nereikia ir rysio.lauk mobilia stoti ir gana

vidas

vidas portretas
Runkeliu kraste (marijampolej) kitaip ir nebuna. Gales puskelniai savo gryciose vel telekomo laidinius passistatyt...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių