Kai kuriems gavėjams vėluoja pensijos, motinystės ir ligos išmokos

  • Teksto dydis:

Kai kuriems pensininkams, mamoms ir ligoniams vėluoja išmokos, informuoja LNK „Žinios“.

„Sodra“ aiškina, kad vėlavimo priežastys - techninės: pasikeitė pinigų pervedimo tvarka. Iki šiol „Sodra“ pensijas pervesdavo ne kiekvienam į sąskaitą, o bendrą sumą bankui, tuomet bankas ją išskirstydavo gavėjams. Dabar pradėti daryti pavieniai pavedimai ir kilo nenumatytų nesklandumų.

„Kadangi nuo Naujųjų metų perėjome prie bendros mokėjimų eurais sistemos (SEPA) standarto, kiekvienas bankas turi savo ypatybių, tai tiesiog pasikeitė informacijos tarp mūsų ir bankų duomenų srautai. Kadangi pamatėme, kad tam tikrais atvejais yra klaidų, tai mes tiesiog sustabdėme visą tą dalyką. Tam tikrais atvejais atsiranda klaidos, tai mes viską sustabdėme, kol supratome ir išsprendėme tų klaidų priežastis“, - sakė „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strumskis.

Dabar „Sodra“ pinigus pervedinėja kas porą valandų keliasdešimčiai tūkstančių žmonių, bet susikaupusių neatliktų pavedimų tiek daug, kad kai kurie pinigų negaus dar porą dienų.

„Sodra“ tikina, kad išmokas iki pirmadienio gaus visi, kuriems priklauso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O  portretas
kaip su delspinigiais, a?:) Sita- delspinigiu ismokejimo- istatyma pavadinciau paciu kvailiausiu Lietuvoje, nes neteko girdet, kad jo kas nors laikytusi, nors priklauso po 0,5% uz kiekviena pradelsta diena. SODRAI, nors ir valstybinei institucijai, jis,aisku, irgi negalioja...

Ar

Ar portretas
Ar tai,tik laikinai-t.y tik šį mėnesį?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių