Kada pirkti kalėdines dovanas internetu?

  • Teksto dydis:

Netrukus prasidėsianti šventinė dovanų pirkimo karštligė neaplenks nė vieno. Nors elektroninė prekyba ir padeda išvengti varginančio blaškymosi po prekybos centrus, kalėdinėmis dovanomis, ypač jei planuojama jų pirkti iš užsienio elektroninių parduotuvių, pradėti rūpintis pats laikas jau dabar.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiai prekybininkams, paštui ir kurjeriams yra vieni darbingiausių metuose. Kurjerių į namus pristatomų siuntinių bei internetinių pirkinių, siunčiamų per „LP EXPRESS“ siuntų savitarnos terminalus, įprastai vien lapkritį padaugėja daugiau nei trečdaliu, o gruodį siuntų srautas išauga net iki 2 kartų.

„Šiandien lietuviams jau tampa įprasta kalėdinių dovanų ieškoti elektroninėse parduotuvėse, nes pirkimas internetu spartesnis, paprastesnis, jis reikalauja mažiau pastangų. Neiškeldami kojos iš namų žmonės prie savo kompiuterių ar mobiliuosiuose telefonuose gali stebėti į Kalėdų karštinę įsitraukusius viso pasaulio prekybininkus ir pasirinkti patraukliausius šventinius pasiūlymus.

Vis dėlto nepamirština, kad svetur įsigyti pirkiniai keliauja ilgiau, todėl svarbu įvertinti galimą jų pristatymo trukmę. Kalėdas švenčia visas pasaulis, todėl šiuo laikotarpiu stipriai padidėja tiek elektroninių parduotuvių, tiek paštų darbo krūvis. Be to, žiemą dėl prastų oro sąlygų, kai siaučiant pūgoms negali pakilti lėktuvai ar užpustomi keliai, gali vėluoti siuntų pristatymas. Tad kuo anksčiau užsisakysime pirkinių, tuo būsime tikresni, kad jie iki Kalėdų spės pasiekti adresatus.

Perkantiems lietuviškose elektroninėse parduotuvėse irgi rekomenduotume nedelsti, nes prieškalėdiniu laikotarpiu užtrunka siuntų paruošimas, o jeigu prekę norėsite grąžinti, prarasite dar daugiau laiko“, – teigė Lietuvos pašto patronuojamosios įmonės „Baltic Post“ direktorius Juozas Buitkus.

Su kalendorinės žiemos pradžia Lietuvos paštą užplūsta iš užsienio atkeliaujančios siuntos, iš jų daugiausia – internetiniai pirkiniai. Pasak J. Buitkaus, praėjusių metų gruodžio mėnesį siuntų siuntimas per savitarnos terminalus buvo rekordiškai didelis – fiksuotas dvigubas augimas, o kurjerių paslaugos augo beveik 50 proc..

„Visą parą veikiantys siuntų savitarnos terminalai dažniausiai yra prie didžiųjų prekybos centrų, o tai yra itin paranku klientui, nes atsiimant siuntas jam nereikia derintis prie kurjerių ar paštų darbo laiko. Tai – esminiai privalumai, kurie plečia žmonių, atrandančių šią siuntų savitarnos paslaugą, ratą“, – sakė J.Buitkus.

Šiais metais intensyvų kalėdinį laikotarpį įmonė planuoja pasitikti naujovėmis – supaprastinti savitarnos terminalų valdymą, atnaujinti valdymo dizainą. Visoje šalyje veiks dar daugiau terminalų, juose atsiras naujų XS dydžio siuntų dėžučių, taip pat bus įdiegta nauja savitarnos terminalų programinės įrangos versija, leisianti gyventojams užsisakyti papildomų paslaugų – siuntos pristatymą nurodytu laiku, siuntos įvertinimą ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Anot Briuselio dabar tik ramadaninės dovanos leidžiamos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių