Ką rinktumėtės: butą Palangoje ar Kanarų saloje?

Kur būsto pirkėjas investuotų savo lėšas, jeigu tektų rinktis tarp Palangos ir vienos iš Kanarų salų? Butas Palangoje, kur oras vasarą neprognozuojamas, o žiemą kartais geliančiai šalta ir netrūksta sniego. Ar butas visus metus saulėtoje, bet tolimoje Kanarų saloje Fuerteventūroje, kur temperatūra net ir žiemą retai nukrenta žemiau 18 laipsnių šilumos, o aplinkui 150 paplūdimių. Kokios nekilnojamojo turto kainos minėtuose kurortuose?

Nekilnojamojo turto skelbimų portalas domoplius.lt, padedant partneriams iš Ispanijos, atliko analizę ir palygino kainas Lietuvos pajūrio kurortuose bei antroje pagal dydį Kanarų saloje Fuerteventūroje. Šią salą dažnai atranda ir poilsiautojai iš Lietuvos.

Domoplius.lt duomenimis, vidutinė dviejų kambarių, apie 45–50 kv. m buto kaina didžiausiame Lietuvos pajūrio kurorte Palangoje yra 208 tūkst. litų. Už šią sumą Fuenteventūroje galima įsigyti vieno kambario 41 kv. m. butą su terasa ant stogo ir dar liktų apie 25 tūkst. litų. Šį pinigų likutį galima skirti baldams, nes butas parduodamas visiškai tuščias. Skelbime taip pat rašoma, kad iki smėlėtų paplūdimių tik penkios minutės. Panašių pasiūlymų Fuerteventūroje netrūksta.

Pasak Evaldo Narbuntovičiaus, Domoplius.lt projekto vadovo, jeigu įvertintume visus klimato privalumus, neabejotinai daugiau pirkėjų rinktųsi Fuerteventūrą nei Palangą.

„Butų kainos abiejuose kurortuose panašios – vieno kvadratinio metro vidutinė kaina – apie 4 tūkst. litų. Dalis būstų Kanarų saloje netgi pigesni negu Palangoje – yra net tokių pasiūlymų, kur kvadrato kaina tik šiek tiek didesnė už 2 tūkst. litų. Palangoje tokių butų surasti sunkoka, nors šiame kurorte saulė šviečia gerokai rečiau nei Fuerteventūroje. Tiesa, reikėtų atsižvelgti ir į tai, kad Ispanijoje teks susimokėti mokestį už įsigytą butą ir kasmetinį nuosavybės mokestį“, – sako E. Narbuntovičius.

Kituose turistų labiau lankomuose Lietuvos pajūrio kurortuose butai žymiai brangesni nei Fuerteventūroje. Nidoje vidutinė vieno kvadratinio metro kaina viršija 8 tūkst. litų, o tai yra dvigubai brangiau negu Ispanijai priklausančioje saloje. Pavyzdžiui, už trijų kambarių butą Nidoje Ispanijos kurorte galima įsigyti namą su baseinu. Juodkrantėje kainos kiek mažesnės – už kvadratinį metrą prašoma beveik 7 tūkst. litų.

Panašios parduodamų butų kainos kaip Fuerteventūroje yra Šventojoje. Standartinio dviejų kambarių apie 50 kv. m buto kaina siekia 201,8 tūkst. litų.

„Pastebime, kad butų kainos Lietuvos pajūrio kurortuose jau porą metų išlaiko panašų lygį ir nekrenta kaip daugelyje mūsų šalies rajonų. Palyginti su Ispanijos kurortų kainomis, galima teigti, kad didžioji dalis Palangoje, Šventojoje parduodamų butų yra pervertinti“, – sako Domoplius.lt projekto vadovas.


Šiame straipsnyje: FuerteventūraPalangabūstasNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiti palauks...

Kiti palauks... portretas
Litovcai butą ir namą pasirinktų....

per vidurį

per vidurį portretas
Dvylika komentarų buvo ištrinta, ką renkatės makumbos??/?

paprastas

paprastas portretas
baltijos jura?greiciau ten cheminiu atlieku bala,su visu 2-linio metalo lauzas,na o tenerife tik mazyte sala atlante,kur bet kada gali isiverzt ugnikalniai,ar cunamis nuplaut viska gali,nei vienos is tu vietu nesirinkciau.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių